Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Η Tomoko Fukazawa που μελέτησε μεταπτυχιακά τη μαστίχα

Τρί, 17/09/2019 - 06:55

Την ώρα που στην χώρα μας ζητάμε από τον Μαστιχοπαραγωγό να καταθέτει τα μισά του κέρδη στην… Εφορία, οι Ιάπωνες όχι μόνο μελετούν το προϊόν αλλά παρέχουν πλέον και μεταπτυχιακά πτυχία μελέτης του μοναδικού προϊόντος, με πρώτη την Tomoko Fukazawa, που φαίνεται στην φωτογραφία στην Πανεπιστημιούπολη της Τογιάμα.

Η ίδια σημειώνει σε ανάρτηση της ότι το θέμα της αφορούσε την παραδοσιακή φαρμακευτική μονάδα με το όνομα mastiha από το νησί της Χίου στην Ελλάδα που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο.
Η μελέτη μου σημειώνει αφορά το προϊόν της μαστίχας και το πώς ο τρόπος ζωής, οι διατροφικές συνήθειες και ο τρόπος ζωής επηρεάζουν την υγεία μας.

Η Tomoko Fukazawa ευχαριστεί για την διδασκαλία τους τους Καθηγητές Σακαμότο και Χίγκουτσι, ενώ ευχαριστεί και την ΕΜΧ για την στήριξη.

Στόχος της όπως σημειώνει να γνωρίσει η Ιαπωνία αυτό το μαγικό προϊόν από το Ελληνικό νησί της Χίου.

Σχετικά Άρθρα

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας: Και ο δημοτικός χώρος που θα λειτουργήσει θα έχει αντίστοιχες χρεώσεις με τον ιδιωτικό
Πέμ, 04/06/2020 - 15:59

Κλειστός υπό την απειλή προστίμων, μιας και ακόμη δεν έχει αδειοδοτηθεί πλήρως παραμένει ο υπό διαμόρφωση χώρος για την εναπόθεση μπάζων του Δήμου Χίου, στο πρώην λατομείο Βαλασάκη. 

Στο θέμα επανήλθε από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πάνος Αναγνώστου, ο οποίος ξεκαθάρισε στους επαγγελματίες ότι η δωρεάν εναπόθεση μπάζων... τελείωσε και όταν δοθεί προς χρήση ο δημοτικός χώρος, ο οποίος αφού αδειοδοτηθεί θα παραχωρηθεί στη ΔΙΑΝΟΧ και δεν αποκλείεται - όπως είπε- να ανατεθεί σε ιδιώτη η λειτουργία του, η παραλαβή αδρανών υλικών θα γίνεται με συγκεκριμένο τιμοκατάλογο, που καθορίζεται από το Υπουργείο. 

"Ότι γίνεται με την ΑΝΑΚΕΜ θα γίνεται στο νέο χώρο. Διαφορετική τιμή θα έχουν τα υλικά στα οποία έχει γίνει διαλογή, άλλη αυτά που είναι ανάμεικτα με σκουπίδια κ.ο.κ.", σημείωσε ο κος Αναγνώστου και γνωστοποίησε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα συναντηθούν με εκπροσώπους της εταιρείας για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων που αφορούν στη διαχείριση των αδρανών υλικών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το λατομείο Βαλασάκη, που σχεδιάζεται να λειτουργήσει ο νέος χώρος για τα στερεά απόβλητα, είχε χρησιμοποιηθεί, όπως είπε ο κος Αναγνώστου, παρόλο που είχε κλειστεί από το Δήμο, από το τέλος Ιανουαρίου. Κάποιοι - είπε-   έριξαν μπάζα και σκουπίδια  τα οποία μάζεψε ο δήμος και στη συνέχεια τοποθέτησε μεγάλες πέτρες στην είσοδο αποκλείοντας ξανά την πρόσβαση το χώρο.

"Έχουν ήδη γίνει καταγγελίες στο υπουργείο κατά του δήμου. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε την επιβολή προστίμων και μάλιστα υψηλών, όπως αυτά που αφορούν περιβαλλοντικές παραβάσεις, τα οποία σε τελική ανάλυση θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες", ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι εκείνο που υπολείπεται για την αδειοδότηση του χώρου είναι η οριοθέτησή του με πασσάλους και η τελική έγκριση της εγκατάστασης από το Δασαρχείο.

ohi_mpaza_sto_latomeio_valasaki_-_se_adiexodo_oi_epaggelmaties