Χίος, Δευτέρα 21 Ιανουαρίου

Ηλίας Αυγουστίδης: To Λιμάνι Μεστών δεν τόχουν ούτε για τα… σκουπίδια

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 25/01/2018 - 15:57
Ηλίας Αυγουστίδης

Το παράπονο του εκφράζει με κάθε τρόπο γυρνώντας με ένα… συρτάρι χαρτιά από υπηρεσία σε υπηρεσία ο Πρόεδρος των Μεστών Ηλίας Αυγουστίδης, προκειμένου να πείσει ότι τα 10 εκατ. ευρώ, που δαπανήθηκαν στο Λιμάνι Μεστών δεν πρέπει να πάνε χαμένα.

Το θέμα ήρθε πάλι στην επικαιρότητα όταν το Λιμάνι Μεστών απαξιώθηκε και για την μεταφορά καυσίμων, με τον Ηλ. Αυγουστίδη να δηλώνει αυτό που αισθάνεται ότι νόμιζε ότι τους είχαν στα Νοτιόχωρα για τα… σκουπίδια, αλλά τώρα βλέπει ότι δεν τους έχουν ούτε γι’ αυτά.

Καταλαβαίνει βέβαια ότι το θέμα είναι περίπλοκο, ότι εμπλέκονται ακτοπλοϊκές εταιρείες κ.λ.π. αλλά τον ενθαρρύνει το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου του ζήτησε να συναντηθούν, εκφράζοντας του την επιθυμία να εξεταστεί άμεσα το ζήτημα της αξιοποίησης του Λιμένα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το Λιμάνι δεν είναι δικό μας, ξεκαθαρίζει ο Ηλίας Αυγουστίδης, ανήκει σε όλο το νησί και αυτό θα εξυπηρετήσει.

Οσο και να υπάρχουν καθυστερήσεις, συμπλήρωσε, όταν ενεργοποιηθεί η σύνδεση με το Λαύριο, η απόσταση του κέντρου με τη Χίο μέσω Μεστών θα μειωθεί από 8 ώρες σε 3.

Ετσι η Χίος θα γίνει προορισμός του Σαββατοκύριακου, με ότι αυτό σημάνει. Όμως κατέληξε ο Ηλ. Αυγουστίδης ας αρχίσουν από τώρα οι Εταιρείες να προσεγγίζουν τα Μεστά έστω μια φορά την εβδομάδα.

to_limani_ton_meston_komviko_gia_tin_anaptyxi_notiohoron

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 18/01/2019 - 18:48
Έφη Κοκορέλη, επικεφαλής Αγροτικών Ασφαλίσεων και Bancassurance της INTERAMERICAN.

Η INTERAMERICAN, με ειδικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την ενίσχυση της συμβολής του στην ανάταξη της εθνικής οικονομίας, για ακόμη μια χρονιά είναι χορηγός της ετήσιας εκδήλωσης «Αγρότης της Χρονιάς», που οργανώνεται στις 19 Ιανουαρίου στην Μονεμβασιά από την Agrenda. Ειδικότερα, η παρουσία στελεχών της εταιρείας από τη διεύθυνση αγροτικών ασφαλίσεων στην ημερίδα σηματοδοτεί το ασφαλιστικό ενδιαφέρον της για την κοινή αγροτική πολιτική, τα προγράμματα και τις τεχνολογικές εξελίξεις για τις καλλιέργειες, καθώς και τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες με σαφή αναφορά στην αγροτική παραγωγή και τη συμβολή στην τοπική ανάπτυξη. Φέτος, η εκδήλωση θα είναι εστιασμένη και στον τομέα της ελιάς και του ελαιολάδου, δεδομένου ότι θα γίνουν αναφορές στις προκλήσεις για τη σχετική ελληνική προϊοντική παρουσία στις διεθνείς αγορές.

Στην ασφάλιση του αγροτικού τομέα η INTERAMERICAN δραστηριοποιείται, ήδη, από το 2016 και παρέχει στον αγρότη και σε κάθε επιχειρηματία αγροτικών δραστηριοτήτων τη δυνατότητα επιλογής και σύνθεσης ασφαλιστικής προστασίας για υποδομές (ακίνητα, εγκαταστάσεις θερμοκηπίων, εξοπλισμό), μηχανήματα, φυτική παραγωγή υπαίθρια και εντός θερμοκηπίου, μεταφορά προϊόντων και αστική ευθύνη έναντι τρίτων. Επιπροσθέτως, η εταιρεία διαθέτει στην αγορά και πρόγραμμα ασφάλισης ζωικού κεφαλαίου.

«H INTERAMERICAN, συνδυάζει τεχνογνωσία, καινοτομία, συμβουλευτικές υπηρεσίες και συνεργασίες και βασίζεται στη μεγάλη παράδοση δύο και πλέον αιώνων που έχει κτίσει η μητρική εταιρεία ACHMEA στις ασφαλίσεις του πρωτογενούς τομέα. Η εταιρεία διαμορφώνει μια σύγχρονη ασφαλιστική προσέγγιση στη γεωργία, υποστηρίζοντας την επιχειρηματική δραστηριότητα σε όλα τα στάδια: από τις πρώτες ύλες, την παραγωγή, τη μεταποίηση και συσκευασία μέχρι το τελευταίο στάδιο της διανομής και την πώλησης», επισημαίνει η Έφη Κοκορέλη, επικεφαλής αγροτικών ασφαλίσεων και bancassurance της INTERAMERICAN.