Κ. Βεργίνας: Στόχος οι Έλληνες και οι Τούρκοι τουρίστες

Τέλος Μάρτη η "τουριστική ταυτότητα" της Χίου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, που θα θέσει τις βάσεις τουριστικής προβολής για τα επόμενα χρόνια
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 17/02/2022 - 16:15

Μπορεί ο υπουργός Τουρισμού να εκπέμπει υπεραισιόδοξα μηνύματα για την τουριστική κίνηση στη χώρα μας φέτος, όμως στη Χίο υπάρχει μεν αισιοδοξία για καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια, χωρίς όμως να υπάρχει -μέχρι τώρα- αποτυπωμένο ενδιαφέρον όσον αφορά τις κρατήσεις.

Μιλώντας για το θέμα στο Ράδιο “Αλήθεια” ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Κώστας Βεργίνας, με αφορμή την επανασυγκρότηση της επιτροπής τουριστικής προβολής και ανάπτυξης Δ. Χίου, που θα γίνει στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, επεσήμανε ότι και φέτος το κέντρο βάρους για την προσέλευση τουριστών θα είναι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ με το άνοιγμα των συνόρων, θα υπάρξουν και στοχευμένες παρουσιάσεις στην αγορά της Τουρκίας.

“Μπορεί”, είπε, “οι ροές από την Τουρκία να είναι μειωμένες αλλά μπορεί να είναι επωφελέστερες και να αυξηθούν τα κέρδη” και αιτιολόγησε την εκτίμησή του λέγοντας ότι θα έρθουν επισκέπτες από υψηλότερες - εισοδηματικές - ομάδες, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη γείτονα χώρα.

Ήδη, όπως ανέφερε ο κύριος Βεργίνας, το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου γίνεται αποδέκτης ερωτημάτων από εν' δυνάμει επισκέπτες, ενώ αρκετοί είναι και αυτοί που ρωτούν για τον ρουκετοπόλεμο, ενόψει Πάσχα, για τον οποίο ακόμη δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

Το επόμενο διάστημα, μετά τη συγκρότηση της επιτροπής, σύμφωνα με τον κο Βεργίνα, θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, ενώ μέχρι το τέλος Μαρτίου - στα πλαίσια της κοινής προσπάθειας που καταβάλλουν Δήμος, Περιφέρεια και Φορέας Τουρισμού, αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη για το brand name της Χίου, κάτι όμως που ως σημείο αναφοράς που θα προσδιορίσει την τουριστική ταυτότητα του νησιού θα μπορέσει να αξιοποιηθεί για τη σεζόν που έπεται, δηλαδή για το 2023.

Και ο κύριος Βεργίνας, αναφορικά με τους ευρωπαίους τουρίστες, επεσήμανε ότι όπως και πέρσι είναι σε αναμονή πτήσεις από Σλοβενία και Νορβηγία, οι οποίες ελπίζεται φέτος να γίνουν, κάτι που θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του κορωνοϊού.

 

Σχετικά Άρθρα