Καλύτερη από πέρσι η φετινή παραγωγή μαστίχας

Τρί, 30/09/2025 - 14:22

Οι αναμενόμενες βροχές επιταχύνουν τις τελευταίες ημέρες τη διαδικασία περισυλλογής της μαστίχας από τις καλλιέργειες, με τη φετινή περίοδο συγκομιδής να φτάνει στο τέλος της έχοντας θετικό αποτύπωμα, αφού αυτό που είναι σίγουρο, όπως είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Γ. Τούμπος σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Αλήθεια», είναι ότι η παραγωγή θα είναι μεγαλύτερη από πέρσι.

Προς το παρόν ο κος Τούμπος είναι φειδωλός στις δηλώσεις του για την όποια εκτίμηση του ποσοτικού αποτελέσματος, κάτι, που όπως είπε, θα φανεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Από τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν και οι κοσκινίστρες της ΕΜΧ, ενώ τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη θα ξεκινήσει η παράδοση του προϊόντος.

Ειδικά στις κοσκινίστρες, παρόλο που δουλεύουν δύο βάρδιες, υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση και δεν μπορεί να υπάρχει άμεση ανταπόκριση στην πληθώρα των αιτημάτων, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, όλοι προσπαθούν να το κάνουν μέσα σε ένα διάστημα ενός μηνός.

Το συγκεκριμένο ζήτημα εξετάζεται από την Ένωση στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης, τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά.

Σχετικά Άρθρα