Καμιά αύξηση τιμολογίων στο νερό

"Τρελές" χρεώσεις κατήγγειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου
Παρ, 14/11/2014 - 21:25

 Την τιμολογιακή   πολιτική για το 2015, συζήτησε το Δ. Σ  της ΔΕΥΑΧ, με τον Πρόεδρο της να δηλώνει ότι η εταιρεία  δεν πρόκειται να προβεί σε αυξήσεις, ζητώντας παράλληλα να πληρώσουν οι  οφειλέτες τα χρέη τους, έτσι ώστε να υπάρχει το περιθώριο να μειωθεί το πάγιο.

Κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης οι  καταγγελίες του Προέδρου του Επιμελητήριου Γιώργου Γιωργούλη, για «τρελές», όπως χαρακτήρισε, χρεώσεις της εταιρείας σε καταναλωτές, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Απ. Τζιώτη, με αποτέλεσμα μια φαινομενικά ήρεμη συνεδρίαση,  να εξελίχθει  σε «διαμάχη».

Ο κ. Γιωργούλης, ισχυρίστηκε ότι η ΔΕΥΑΧ, χρεώνει με υπερβολικές τιμές, αλλαγές υγρομέτρου και άλλες εργασίες υδραυλικού είδους, ενώ κατηγόρησε την εταιρεία ότι έχει μετατραπεί σε ένα «μονοπώλιο» προμήθειας υγρομέτρων, αποκλείοντας τους επαγγελματίες του είδους.

Τόσο ο νυν , όσο και ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Απ. Τζιώτης και Μιχ Φυτούσης αντίστοιχα, υπεραμύνθηκαν της πολίτικης της εταιρείας, με τον νέο Πρόεδρο να τονίζει ότι αν υπάρχουν τέτοια θέματα , καλό θα ήταν να συζητηθούν το επόμενο διάστημα .

Αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική, η Ερμιόνη Φρεζούλη, που παρακολουθούσε την συνεδρίαση, τόνισε στο ΔΣ, ότι το νερό δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως προϊόν, καθώς είναι απαραίτητο για την ανθρωπινή επιβίωση, και με αυτή την φιλοσοφία πρέπει να πέφτει βάρος στην ποιότητα που παρέχεται στους πολίτες.

Παράλληλα η κ Φρεζούλη, επεσήμανε την αναγκαιότητα συχνών μετρήσεων αλλά όχι από την εταιρεία, αλλά από ανεξάρτητο οργανισμό και τα αποτελέσματα  να δημοσιοποιούνται.

Η τιμολογιακή πολιτική εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. 

 

Σχετικά Άρθρα