Καμπάνια για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς

Από το Επιμελητήριο Χίου με αρωγούς της ΟΕΒΕ και τον Εμπορικό Σύλλογο Χίου
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 30/07/2019 - 14:05

Σε δύο εβδομάδες αναμένεται να βγει στον "αέρα" προωθητική καμπάνια για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς που αποφασίστηκε χθες σε συνεδρίαση της διοίκησης του Επιμελητηρίου με τον Πρόεδρό του, Παντελή Λεγάτο, να σημειώνει στην «Α» ότι στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι τα όπλα στην φαρέτρα τους δεν είναι και πολλά, σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία και αγορά.

Αρωγοί σ’αυτήν την προσπάθεια θα είναι η ΟΕΒΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου.

Όπως είπε στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βασίλης Παππάς, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υπάρχει μια αλυσίδα στην τοπική οικονομία.

«Αν κλείσει η αγορά της Χίου θα πάμε να αγοράζουμε από την Τουρκία; Πρέπει να καταλάβουμε ότι στην αγορά μας εργάζεται ένα σημαντικό κομμάτι του τόπου μας; Ακόμη κι αν υπάρξει πρόβλημα σε ένα τμήμα της δεν θα δημιουργήσει αυτό πρόβλημα σε όλους μας;», διερωτήθηκε.

Σοβαρό πλήγμα αποτελούν εκτός από τις εξορμήσεις των Χιωτών καταναλωτών στην αγορά της Τουρκίας, λόγω της ισοτιμίας λίρας – ευρώ και οι ηλεκτρονικές αγορές.

«Αυτός που θέλει να βρει οικονομικά προϊόντα η αγορά της Χίου είναι ολοκληρωμένη και μπορείς να βρεις τα πάντα, χώρια που όπως είπε χθες και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου 155 μέρες του χρόνου τα μαγαζιά έχουν εκπτώσεις και προσφορές», σχολίασε ο κος Παππάς.

Η καμπάνια που θα τρέξει με το ερώτημα και την απάντηση: «Κοροϊδευόμαστε; Πραγματικά κοροϊδευόμαστε», θα είναι έτοιμη μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες, ενώ σύμφωνα με τον κο Λεγάτο το διάστημα αυτό θα σχεδιαστούν και άλλες παράλληλες προωθητικές δράσεις της τοπικής αγοράς σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο.

 

Σχετικά Άρθρα