Κατακόρυφη μείωση του ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα του Δήμου Χίου

Αντί των 447.386,26 ευρώ του επιβλήθηκαν -μετά από διόρθωση- 67.968,71 ευρώ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 05/11/2021 - 11:03

Σημαντική μείωση του ΕΝΦΙΑ που αρχικά επιβλήθηκε, λόγω της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει, πέτυχε ο Δήμος Χίου, οποίος καλείται αντί του ποσού των 447.386,26 ευρώ που του ζητείτο να πληρώσει -σε δόσεις των 75.000 ευρώ- να καταβάλλει τελικά  67.968,71 ευρώ.

Το παραπάνω γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Μπελέγρης κάνοντας λόγο για τις ενέργειες που έγιναν από μέρους του δήμου προς το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να γίνει πράξη διορθωτικού προσδιορισμού φόρου.

Mάλιστα ευχαρίστησε ιδιαίτερα την προϊσταμένη της ΔΟΥ Χίου και τους συνεργάτες της για τη συνδρομή τους.

Σημειώνεται ότι ο φόρος που αρχικά είχε βεβαιωθεί ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος από τα έσοδα που λαμβάνει ο δήμος από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του, όπως είχε πει ο κος Μπελέγρης και μάλιστα ήδη έχουν καταβληθεί οι δύο πρώτες δόσεις που αντιστοιχούν σε ένα ποσό της τάξεως των 150.000 ευρώ.

"Θα προσπαθήσουμε το επιπλέον ποσό από τον τελικό φόρο που βεβαιώθηκε, το οποίο έχουμε ήδη καταβάλει να συμψηφιστεί με άλλες οφειλές του δήμου", ανέφερε ο κύριος Μπελέγρης.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο το προηγούμενο διάστημα, με την τακτοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου, τις εγγραφές στο κτηματολόγιο και στην εφορία, η αξία της ακίνητης περιουσίας του εκτινάχθηκε από τα 62,5 εκατομμύρια ευρώ στα 210  εκατομμύρια ευρώ, όμως ανάμεσά τους είναι αρκετά ακίνητα μη εκμεταλλεύσιμα (βοσκότοποι, αγροτεμάχια, δασικές εκτάσεις), γεγονός στο οποίο εστίασε στην προσπάθεια που έκανε για την μείωση του ΕΝΦΙΑ με τα επιχειρήματά του να γίνονται δεκτά από το υπουργείο.

katakoryfi_meiosi_enfia_sta_akinita_toy_dimoy_hioy

Σχετικά Άρθρα