Χίος, Τρίτη 23 Απριλίου

Μαστίγιο και... καρότο. Μετανάστες αλλά και σύνδεση Σμύρνης - Μυτιλήνης

Εξαγγελία του Δημάρχου Σμύρνης
Τετ, 30/03/2016 - 07:12

Μπορεί στο προσφυγικό οι διαφορές Ελλάδας – Τουρκίας να είναι τεράστιες, ωστόσο στο επιχειρηματικό πεδίο υπάρχουν κοινά οφέλη.

Ετσι, ο δήμαρχος Σμύρνης, Aziz Kocaoğlu, ανακοίνωσε σχέδια για την έναρξη θαλάσσιων δρομολογίων μεταξύ Σμύρνης και Λέσβου.

Ο κ. Kocaoğlu, μιλώντας στο Ελληνο-Τουρκικό Φόρουμ για τον Θαλάσσιο Τουρισμό που διοργάνωσαν στη Σμύρνη το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη και το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο Σμύρνης, παρουσία επιχειρηματιών και επενδυτών από τις δύο χώρες, ανακοίνωσε ότι η κατασκευή 2 πλοίων μεγάλων ταχυτήτων συνεχίζεται και η σύνδεση με τη Λέσβο αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του 2017.

Όπως είπε ο δήμαρχος της Σμύρνης, Ελλάδα και Τουρκία, χώρες που μοιράζονται κοινή ιστορία στο Αιγαίο, θα έπρεπε να συνεργάζονται στην προώθηση και το μάρκετινγκ. Η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει επίσης στην επικράτηση της ειρήνης στην περιοχή.

Σχετικά με την προσφυγική κρίση, είπε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι οι δύο χώρες που έχουν επηρεαστεί περισσότερο και θα την ξεπεράσουν με τη συνεργασία, καθώς και ότι η συνεργασία στην τουριστική και τη ναυτιλιακή βιομηχανία θα αποτελέσει σημαντικό βήμα στην επίλυση του κυπριακού ζητήματος.

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 23/04/2019 - 12:40

Σας ενημερώνουμε ότι η καταβολή του Δωροσήμου θα γίνει με δύο διαφορετικούς τρόπους και ειδικότερα:

- μέσω υποκαταστημάτων

- μέσω τραπεζών για όσους έχουν δηλώσει Τραπεζικό Λογαριασμό

Οι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι που θα προσέρχονται στο Υποκατάστημα για την πληρωμή του Δωροσήμου θα πρέπει να προσκομίζουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο και επιπροσθέτως:

- Για τους απογραφέντες μέχρι την 3/2/2002 ΔΑΤΕ ή Βιβλιάριο Εντολών Ασφάλισης ή Απόσπασμα Λογαριασμού Ασφαλισμένου

- Για τους απογραφέντες από την 4/02/2002 και μετά Βεβαίωση Απογραφής Ασφαλισμένου ή Απόσπασμα Λογαριασμού Ασφαλισμένου.

Η πληρωμή του Δωροσήμου θα πραγματοποιηθεί από 23/4/2019 μέχρι 16/5/2019 κατά τις ημερομηνίες 23,24/4/19 και 7,9 και 16/5/19 εντός του πρωϊνού ωραρίου λειτουργίας των Υποκαταστημάτων (08.00-13.30)

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Επισημαίνεται: ότι η καταβολή του Δωροσήμου Αυγούστου 2019, καθώς και οι επόμενες καταβολές, θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μέσω ΤΡΑΠΕΖΩΝ, λόγω εφαρμογής του ΠΔ 8/2019  (Οργανισμός ΕΦΚΑ), σύμφωνα με το οποίο δεν προβλέπεται η λειτουργία Τμημάτων  Οικονομικού στις Τοπικές Διευθύνσεις ΕΦΚΑ.

Ως εκ τούτου πρέπει οι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι, οι οποίο δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό, να προσέλθουν στα Τμήματα Μητρώου Μισθωτών ΕΦΚΑ, προκειμένου να τον δηλώσουν.

Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σας να εποικοινωνήσετε στo τηλέφωνα 22710 44463