Χίος, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου

Μαστίγιο και... καρότο. Μετανάστες αλλά και σύνδεση Σμύρνης - Μυτιλήνης

Εξαγγελία του Δημάρχου Σμύρνης
Τετ, 30/03/2016 - 07:12

Μπορεί στο προσφυγικό οι διαφορές Ελλάδας – Τουρκίας να είναι τεράστιες, ωστόσο στο επιχειρηματικό πεδίο υπάρχουν κοινά οφέλη.

Ετσι, ο δήμαρχος Σμύρνης, Aziz Kocaoğlu, ανακοίνωσε σχέδια για την έναρξη θαλάσσιων δρομολογίων μεταξύ Σμύρνης και Λέσβου.

Ο κ. Kocaoğlu, μιλώντας στο Ελληνο-Τουρκικό Φόρουμ για τον Θαλάσσιο Τουρισμό που διοργάνωσαν στη Σμύρνη το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη και το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο Σμύρνης, παρουσία επιχειρηματιών και επενδυτών από τις δύο χώρες, ανακοίνωσε ότι η κατασκευή 2 πλοίων μεγάλων ταχυτήτων συνεχίζεται και η σύνδεση με τη Λέσβο αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του 2017.

Όπως είπε ο δήμαρχος της Σμύρνης, Ελλάδα και Τουρκία, χώρες που μοιράζονται κοινή ιστορία στο Αιγαίο, θα έπρεπε να συνεργάζονται στην προώθηση και το μάρκετινγκ. Η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει επίσης στην επικράτηση της ειρήνης στην περιοχή.

Σχετικά με την προσφυγική κρίση, είπε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι οι δύο χώρες που έχουν επηρεαστεί περισσότερο και θα την ξεπεράσουν με τη συνεργασία, καθώς και ότι η συνεργασία στην τουριστική και τη ναυτιλιακή βιομηχανία θα αποτελέσει σημαντικό βήμα στην επίλυση του κυπριακού ζητήματος.

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 21/11/2019 - 16:16

Eπιπλέον παράταση ζητά από την εταιρεία «Ελληνικό Κτηματολόγιο» για την κτηματογράφηση της Χίου ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος επανέρχεται στο θέμα, με αφορμή την λήξη της προθεσμίας στις 29 Νοεμβρίου.

 

Αναλυτικά σημειώνει:

«Ως γνωστόν τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια που έχουν δοθεί δεν αφήνουν το περιθώριο στους συμπολίτες μας να δηλώσουν τα ακίνητά τους. Μεγαλύτερο δε, είναι το πρόβλημα και για τους συμπολίτες μας που ζουν εκτός Χίου, καθώς σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατη η φυσική τους παρουσία προκειμένου να προχωρήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες καταγραφής των ακινήτων τους. Επιπροσθέτως, επιβάλλεται να σημειωθεί και το σημαντικό οικονομικό κόστος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κτηματογράφησης, αφού για πολλούς συμπολίτες μας κρίνεται δυσβάστακτο, θέτοντας ωστόσο σε κίνδυνο τις περιουσίες τους.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω ζητήματα και εκφράζοντας τη βούληση της τοπικής μας κοινωνίας συλλήβδην, ζητώ επιπλέον παράταση  στη διαδικασία της δήλωσης των περιουσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Εθνικού Κτηματολογίου.

Είναι αναμφίβολα  επιβεβλημένο να διορθωθούν τα λάθη και οι υφιστάμενες παραλείψεις εκ μέρους της Πολιτείας, οι οποίες εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους πολίτες, θέτοντας σε κίνδυνο τις περιουσίες τους.»