Με καλούς οιωνούς η επανεκκίνηση της τουριστικής σύνδεσης με την Τουρκία

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 11/04/2022 - 13:19

Ικανοποιημένοι επέστρεψαν από την Σμύρνη οι xιώτες επαγγελματίες τουρισμού, που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες την πρώτη συνάντηση με tούρκους τουριστικούς πράκτορες, μετά από δυο χρόνια περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού Χίου Αυγουστής Νεαμονίτης, έγινε μια σοβαρή προσπάθεια ενεργοποίησης της μεγάλης τουριστικής αγοράς της γειτονικής χώρας.

«Πήγαμε απέναντι για να ενεργοποιήσουμε την προσπάθεια των προηγούμενων χρόνων» είπε ο κ. Νεαμονίτης, προσθέτοντας ότι ο στόχος τους είναι οι επισκέψεις από την Τουρκία να μην περιορίζονται σε μονοήμερες εκδρομές .

Στις συναντήσεις με τους Τούρκους τουριστικούς πράκτορες και η Ένωση Ξενοδόχων Χίου με την πρόεδρο της Αντιγόνη Μαϊστράλη να τονίζει ότι από πλευρά τους υποστηρίχτηκε σε μέγιστο βαθμό η πρωτοβουλία του Φορέα Τουρισμού Χίου.

«Στόχος μας είναι όχι μόνο η προσέλκυση επισκεπτών αλλά κυρίως η ενίσχυση των ταξιδιών από και προς την Τουρκία, βάζοντας στην ατζέντα ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία που μπορεί να δει ο επισκέπτης, είτε πρόκειται για έλληνες που ταξιδεύουν στην γείτονα είτε για Τούρκους που έρχονται στην Ελλάδα», υπογράμμισε η κ. Μαϊστράλη, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να μείνουμε σαν επαγγελματίες στην άποψη ότι ο τούρκος ξέρει το δρόμο και θα έρθει».

Μια αξιόλογη προσπάθεια να συνομιλήσουμε με φορείς της αυτοδιοίκησης στην Τουρκία αλλά και τουριστικούς πράκτορες, χαρακτήρισε ο αντιδήμαρχος τουρισμού Κώστας Βεργίνας την πρωτοβουλία του Φορέα Τουρισμού, προσθέτοντας ότι ένας βασικός στόχος είναι η ένταξη της Χίου σε τουριστικά πακέτα αλλοδαπών επισκεπτών που επισκέπτονται την Σμύρνη.

 

* Επισυνάπτεται το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Φορέας Τουρισμού.

Συνημμένα αρχεία:

synantisi_sti_smyrni_me_toyrkoys_toyristikoys_praktores

Σχετικά Άρθρα