Μέχρι τον Ιούνη πληρωμές από το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων

Αίτημα του περιφερειάρχη για χρηματοδότηση και όσων έμειναν εκτός
Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 27/04/2021 - 15:20
Ηχητικό απόσπασμα: 

Μέσα στον επόμενο μήνα ή το αργότερο μέσα στον Ιούνιο οι 1.784 επιχειρήσεις στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που κατάφεραν να ενταχθούν στο πρόγραμμα "ενίσχυσης πληττόμενων επιχειρήσεων" του ΕΣΠΑ, θα δουν να εκταμιεύονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τα χρήματα που λαμβάνουν και που ήδη γνωρίζουν ως ποσά από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων που έγινε από την Περιφέρεια.

Όπως είπε σήμερα στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής, Γιώργος Πλακωτάρης σε 10 με 15 ημέρες θα μπορούν να αιτηθούν τη χρηματοδότηση οι επιχειρήσεις, ενώ η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ήδη έχει ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών τη μεταφορά του συνολικού ποσού του προγράμματος που είναι της τάξεως των 40,052 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι δαπάνες των επιχειρήσεων (μισθοδοσίες, προμήθειες κ.λπ.) με τις οποίες θα καλύπτεται το ποσό της επιχορήγησης θα πρέπει να γίνουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Σημειώνεται ότι μέσα στο τρέχον 5νθημερο μπορούν να υποβάλλουν ένσταση 330 επενδύσεις που κόπηκαν ελλείψει δικαιολογητικών.

Στο μεταξύ σήμερα, όπως έγινε γνωστό μέσω δελτίου Τύπου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης αποστέλλει επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα, προκειμένου να αιτηθεί χρηματοδότηση για την ένταξη στο πρόγραμμα «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου» και των υπολοίπων 1.706 επιχειρήσεων που έμειναν εκτός χρηματοδότησης λόγω έλλειψης πόρων.

Η προσπάθεια του Περιφερειάρχη προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ώστε να πετύχει την επιπλέον χρηματοδότηση και την ένταξη του συνόλου των επιχειρήσεων στο παραπάνω πρόγραμμα.

Σχετικά Άρθρα