Μείωση ζήτησης και τιμής στα αμνοερίφια

Ο Πρόεδρος Κτηνοτρόφων Χίου ζητά μέτρα στήριξης του κλάδου τους
Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 07/04/2020 - 14:47
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Πάσχα πατροπαράδοτο χωρίς αμνό στο τραπέζι δε νοείται αλλά όπως και πολλά άλλα, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, κι αυτό δεν αποτελεί πια δεδομένο. .Η μέχρι τώρα ως τάση της αγοράς αποτυπώνει χαμηλή ζήτηση στην βάση της παραγωγής, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Χίου, Γιάννη Γεωργούλη, να σημειώνει ότι η ζήτηση σε επίπεδο χονδρεμπορίου έχει πέσει κατά 60% κι αυτό έχει οδηγήσει και στη μείωση της τιμής. Έτσι ενώ πέρσι οι κτηνοτρόφοι πουλούσαν στον χονδρέμπορο προς 4,30 με 4,50 ευρώ/ κιλό το κατσίκι, φέτος η ανώτερη τιμή διάθεσης είναι τα 3,50 ευρώ/ κιλό.

Ο κος Γεωργούλης επισημαίνει ότι και στα υποπροϊόντα που παράγουν (γάλα και τυρί), ως κρίκος της αλυσίδας επισιτισμού, φοβούνται ότι θα υποστούν τις συνέπειες της κλειστής αγοράς και επισήμανε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η Κυβέρνηση να λάβει μέτρα ενίσχυσης του κλάδου τους, ζήτημα που έχει θέσει και η πανελλήνια ομοσπονδία τους.

Προέτρεψε δε τους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά και κατέληξε λέγοντας ότι αν δεν υπάρξει μέριμνα από το κράτος, καλύπτοντας μέρος της ζημιάς τους , μπορεί φέτος να συζητάμε για τα αδιάθετα αμνοερίφια αλλά τους χρόνου δεν θα υπάρχουν προς διάθεση, γιατί κάποιοι θα αναγκαστούν να παύσουν τη δραστηριότητά τους.

Σχετικά Άρθρα