Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Αιγαίου και Επιμελητηρίου Χίου

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 07/09/2021 - 13:12

Υπεγράφη σήμερα στα γραφεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Χίου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οι στόχοι του Μνημονίου Συνεργασίας είναι:

• H ανάπτυξη κοινών εκπαιδευτικών δράσεων (όπως π.χ. σεμινάρια κατάρτισης) σε αντικείμενα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τα οποία πραγματοποιούνται μέσω του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ. Μ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όταν απαιτείται, σύμφωνα με το άρθρο 48 του ν. 4485/2017.

• H ανάπτυξη κοινών ερευνητικών προγραμμάτων και μελετών.

• H οργάνωση κοινών εθνικών και διεθνών συνεδρίων.

• H υποδοχή, από το Επιμελητήριο πρακτικά ασκούμενων φοιτητών/φοιτητριών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

• Η συμμετοχή εκπροσώπου της διοίκησης του Επιμελητηρίου Χίου στην εξωτερική συμβουλευτική επιτροπή (external advisory council) του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Πρυτάνισσα κ. Χρυσή Βιτσιλάκη και ο Καθηγητής κ. Μανώλης Χριστοφάκης και εκ μέρους του Επιμελητηρίου Χίου, ο Πρόεδρος κ. Λεγάτος Παντελής.

 

"Εδραιώνουμε και διευρύνουμε τη συνεργασία του Πανεπιστημίου με παραγωγικούς φορείς", ανέφερε η Πρυτάνισσα εστιάζοντας στην αξιοποίηση της επιστήμης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των φορέων τους, ενώ ο καθηγητής Μ. Χριστοφάκης θύμισε ότι το μνημόνιο με το Επιμελητήριο είναι το 2ο στη σειρά που υπογράφει το Πανεπιστήμιο με εκπρόσωπο παραγωγικών φορέων της Χίου, αφού προ μηνός έγινε κάτι ανάλογο και με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών.

Ικανοποιημενος από την συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δήλωσε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, που προσδοκά από το Ιδρυμα να στηρίξει τον παραγωγικό ιστό μέσω της έρευνας.

mnimonio_synergasias_me_plithos_koinoys_stohoys

Σχετικά Άρθρα