Να φύγουν οχηματαγωγά και φορτηγά από το λιμάνι

Ζητά η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου
Πέμ, 16/10/2014 - 15:25

Να δένουν στο λιμάνι των Μεστών και όχι σε εκείνο της Χίου τα φορτηγά και οχηματαγωγά πλοία ζητά η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Στόχος της όπως σημειώνει είναι η αποσυμφόρηση του κεντρικού λιμένος της Χίου με την παράλληλη αποτελεσματική αξιοποίηση του λιμένος των Μεστών.

Όπως γράφαμε και χθες ήδη από τον Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ. Μιχάλη Μπελέγρη, είναι σε εξέλιξη διεργασίες που αφορούν τη γνωμοδότηση φορέων για τις χρήσεις του λιμανιού των Μεστών, θέμα που μάλλον άμεσα θα απασχολήσει τη διοίκηση του λιμενικού ταμείου.

Αναλυτικά στο έγγραφό του το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χίου κατά την Συνεδρίαση του που διεξήχθη την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου ασχολήθηκε διεξοδικά με τα σημαντικότατα προβλήματα που δημιουργεί στον κεντρικό λιμένα της Χίου αλλά και γενικότερα στον εμπορικό ιστό της πόλης η χρήση του λιμανιού ως τόπου εκφόρτωσης επικίνδυνων φορτίων, αλλά και καθημερινής πρόσδεσης οχηματαγωγών και φορτηγών πλοίων τα οποία δέχονται μεγάλο αριθμό βαρέων οχημάτων .

Μετά την διεξοδική ανάλυση των προβλημάτων που δημιουργεί η υπερφόρτωση της ζώνης λιμένος από τις προαναφερθείσες δραστηριότητες, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου προτείνει την άμεση λήψη απόφασης αποτελεσματικής αξιοποίησης του σύγχρονου λιμένος Μεστών, ώστε τα φορτηγά και οχηματαγωγά πλοία να μεταφερθούν σε αυτό αποσυμφορώντας το κεντρικό λιμάνι του νησιού .

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση απαιτηθεί επί του συγκεκριμένου ζητήματος και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

 

Με εκτίμηση,

 

Μικές Κριμιζής                                                                            Aντώνης Παππάς

 

Πρόεδρος                                                                                  Γενικός Γραμματέας»

Σχετικά Άρθρα