Να μη χαθούν τα 500.000 ευρώ για την τουριστική προβολή

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΧΙΟΥ
Τετ, 28/02/2024 - 11:20

"Ο τουριστικός κλάδος της Χίου εμβρόντητος παρακολουθεί τις δαιδαλώδεις διαδρομές μιας σημαντικής και πολλά υποσχόμενης χρηματοδότησης που είχε ως στόχο την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του νησιού μας ως τουριστικού προορισμού", αναφέρει σε δελτίο που εξέδωσε ο Ιδιωτικός Φορέας Τουρισμού Χίου, αναφορικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης του δήμου με τον ΕΟΤ για την τουριστική προβολή του νησιού, με χρηματοδότηση 500.000 ευρώ από το υπουργείο μετανάστευσης.

Ο φορέας ελπίζει ότι η απώλεια αυτής της σημαντικής ευκαιρίας να είναι προσωρινή και αναφέρει τα ακόλουθα:

"Από την πλευρά μας ζητάμε, εφόσον αποδειχτεί ότι επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος, το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου να εντοπίσει τρόπους για την αποκατάσταση της πίστωσης των 500.000€. Αν πάλι αποδειχθεί ότι υπήρξε σκοπιμότητα, να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες.

Αυτονόητη θεωρούμε δε, στην περίπτωση ενεργοποίησης εκ νέου της Προγραμματικής Σύμβασης με τον ΕΟΤ, την πιο ενεργή ανάμειξη του Δήμου Χίου στην υλοποίηση των δράσεων της ώστε, με την συμβολή όλων μας, στο τέλος να υπάρξει ένα ουσιαστικό και μετρήσιμο αποτύπωμα στην τουριστική τόνωση της Χίου.

Όταν, εκούσια ή ακούσια, αφαιρούνται τέτοιες ευκαιρίες και εργαλεία ανάπτυξης, η δημόσια εικόνα του νησιού πλήττεται, η τουριστική μας πρόταση αποδυναμώνεται και το επενδυτικό ενδιαφέρον για το τόπο μας αποκθαρρύνεται."

Σχετικά Άρθρα