Ναυαγοσώστες αλλά και ταχύπλοα για τη φύλαξη των παραλιών!

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός του Δήμου Χίου για την ανάθεση του έργου σε εταιρεία
Πέμ, 21/05/2020 - 16:16

Ακόμη και ταχύπλοα σκάφη για κάθε παραλία προϋποθέτει το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο καθορίζει τους όρους επιτήρησης από ναυαγοσώστες των πολυσυχναστων παραλιών.

Ο Αντιδήμαρχος Χίου, Χαράλαμπος Μπουρνιάς, μίλησε στο Ράδιο «Α» για τους λόγους που επέβαλαν φέτος να προχωρήσει ο Δήμος σε ανοιχτό διαγωνισμό, με προϋπολογισμό που πλησιάζει τα 170.000 ευρώ, αναζητώντας εταιρεία που θα παρέχει πλήρη κάλυψη στις έξι -όπως έχουν χαρακτηριστεί από ειδική επιτροπή- πολυσύχναστες παραλίες της Χίου .

«Δεν είναι μόνο οι ναυαγοσώστες, που θα είναι περισσότεροι από έξι για να βγει όλο το πρόγραμμα για 4 μήνες, αλλά και ο εξοπλισμός. Οι απαιτήσεις είναι πολλές», ανέφερε ο κος Μπουρνιάς, ο οποίος εκτιμά ότι στη Χίο ο αριθμός των πολυσύχναστων παραλιών θα μπορούσε να είναι μικρότερος, αλλά από τη στιγμή που αποφασίστηκε να οριστούν ως τέτοιες, το Τάγμα, η Μπέλλα Βίστα, ο Καρφάς, το Λιθί, η Κώμη και η Αγιά Φωτιά, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ότι απαιτείται.

«Γίνεται ανοιχτός διαγωνισμός και θα προσκαλούμε εταιρείες που έχουν την τεχνογνωσία πάνω σ’αυτά τα ζητήματα για να μας καλύψουν.

Ρωτήσαμε και σε άλλους δήμους, είδαμε τις πρακτικές που ακολουθούν και προχωρήσαμε τη διαδικασία. Πρέπει να είμαστε σύννομη γιατί έχουμε να κάνουνμε με θέματα ασφάλειας ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και ουδείς θέλει να δημιουργηθεί έστω και το παραμικρό πρόβλημα.», ανέφερε

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγει στις 5 Ιουνίου.

 

Σχετικά Άρθρα