Ο Κ. Τριαντάφυλλος στον Νηρέα

Τετ, 07/05/2014 - 20:21

Επίσκεψη πραγματοποίησε, τη Δευτέρα, 5 Μαΐου, ο Κώστας Τριαντάφυλλος, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας «Νηρεύς Α.Ε.», όπου συναντήθηκε με τον κ. Α. Μπελλέ και τον κ. Ν. Χαβιάρα, πρόεδρο και αντιπρόεδρο, αντίστοιχα, της εταιρείας, ενώ, συνομίλησε και με τους εργαζόμενους.

 Ο Κώστας ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες και τις διακρίσεις της εταιρείας, η οποία είναι πρωταγωνίστρια, παγκοσμίως, στην παραγωγή και εμπορία μεσογειακών ειδών ιχθυοκαλλιέργειας, με περισσότερο από το 80% του παραγόμενου προϊόντος να είναι εξαγώγιμο.

 Η δραστηριότητα αυτή όλων των εταιρειών του συγκεκριμένου κλάδου, συμβάλλει καθοριστικά στην εξωστρέφεια και τον εξαγωγικό τομέα της ελληνικής οικονομίας της χώρας μας, δημιουργώντας και διατηρώντας, παράλληλα, χιλιάδες θέσεις εργασίας σε διάφορες ειδικότητες και επιστημονικά πεδία.

 Ο Κώστας Τριαντάφυλλος συζήτησε, τέλος, τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και τα επιμέρους ζητήματα που οι επιχειρήσεις αυτού του μεγέθους καλούνται να αντιμετωπίσουν και σχετίζονται, κυρίως, με τα υψηλά επιτόκια δανεισμού και έχουν άμεση συνέπεια στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων αυτών.

 Μετά την επίσκεψη ο βουλευτής Χίου, δήλωσε: «Τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο της ιχθυοκαλλιέργειας, εξαιτίας των εγχώριων τραπεζικών προβλημάτων, απαιτούν άμεσες κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες που θα παρέχουν ένα ασφαλές οικονομικό περιβάλλον περαιτέρω ανάπτυξής τους και διατήρησης της ανταγωνιστικότητάς τους. Αυτές οι πρωτοβουλίες έχουν καθυστερήσει. Οι δυνατότητες αυτού του κλάδου είναι πολύ μεγάλες. Για αυτό, ένα συνεκτικό πρόγραμμα υποστήριξης και ανάπτυξης του κλάδου, με κύριο ζήτημα την ενίσχυση και σταθεροποίηση της ρευστότητας, δεν είναι μόνο κρίσιμο για τον επιχειρηματικό κόσμο που δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Είναι απαραίτητο για τους εργαζόμενους, για τις οικογένειες τους, για τη διατήρηση και την αύξηση των θέσεων εργασίας».