Οι εργαζόμενοι της "Κασσουδάκης" ζητούν να μείνει ανοιχτή η μεταφορική

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών Χίου ζητά η ΑΑΔΕ να "ξεκλειδώσει" τους λογαριασμούς της εταιρείας
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 22/12/2021 - 14:13

Κεραυνός εν αιθρία ήταν για τους εργαζόμενους της μεταφορικής "Αφοί Κασσουδάκης Α.Ε" η απόφαση της ΑΑΔΕ να μπλοκάρει λογαριασμό της εταιρείας με αποτέλεσμα να πάψει κάθε δραστηριότητά της την τελευταία εβδομάδα και οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στον "αέρα".

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών Χίου και ταυτόχρονα εργαζόμενος στην συγκεκριμένη μεταφορική, Γιώργος Βανικιώτης, μίλησε στην "Αλήθεια" για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα Δεκεμβρίου και το Δώρο Χριστουγέννων κι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουν αν έχουν ή δεν έχουν δουλειά.

"Η εταιρεία έχει κλείσει", είπε, "230 εργαζόμενοι πανελλαδικά και 29 στη Χίο δεν ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει αφού η ΑΑΔΕ δεν έδωσε καμία δυνατότητα, σε μια περίοδο που η δουλειά μας ήταν στο "φουλ" να συνεχίσει η εταιρεία το έργο της. Περιμένουμε τέλος αυτής της εβδομάδας με αρχές της επόμενης από την εταιρεία να μας ενημερώσει. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε ούτε απολυμένοι".

Ο κύριος Βαλουκιώτης περιμένει - όπως χαρακτηριστικά είπε- μήπως και συμβεί ένα "θαύμα", λόγω και των ημερών, δηλαδή να επιτραπεί στην εταιρεία να λειτουργήσει και μέσω αυτής να συνεχίσουν να έχουν δουλειά όλοι οι εργαζόμενοι.

"Αν δεν γίνει αυτό, τότε πρέπει να δούμε τι θα γίνει με απολύσεις, αποζημιώσεις κ.ο.κ. Ούτε άνεργοι δεν μπορούμε να θεωρηθούμε τώρα", τόνισε ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών Χίου.

Σύμφωνα με τον κο Βαλουκιώτη ο οποίος κατέθεσε την προσωπική εμπειρία του, η εταιρεία ήταν συνεπής στις μισθοδοτικές υποχρεώσεις της.

 

ekklisi_na_anoixoyn_oi_logariasmoi_na_plirothoyn_ta_dedoyleymena

Σχετικά Άρθρα