Πρόεδρος Eπιμελητηρίου Tσεσμέ: Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να ζήσουμε ειρηνικά

Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 22/04/2018 - 16:51
Δεν θα μας χαλάσουν την φιλία μας

Η δημοκρατική Σμύρνη έδωσε άλλη μια φορά το μήνυμα της, ενάντια στους θερμοκέφαλους της γείτονος με τις γκρίζες βραχονησίδες σφηνωμένες στον εγκέφαλο τους.

Ετσι σε μια δύσκολη φάση των ελληνοτουρκικών σχέσεων το Επιμελητήριο του Τσεσμέ αξιοποίησε πρόσκληση του Συλλόγου ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων Χίου και πραγματοποίησε χθες και σήμερα μια διήμερη επίσκεψη στο νησί μας στην οποία συμμετείχαν 40 μέλη του.

Εχουμε αδελφοποιηθεί από το 2012 και το εννοούμε, μας είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημ. Κυτριλάκης, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι τούρκοι απολάμβαναν τον καφέ τους στην πλατεία των Μεστών.

Με ιδιαίτερη θέρμη, μας μίλησε και ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Τσεσμέ, που αντιμετώπισε με χαμόγελο με… νόημα το ερώτημα μας, αν τον φοβίζει η σημερινή ένταση.

Δεν ξέρω τι κάνουν οι μεγάλοι ψηλά, μας είπε, αλλά εμείς είμαστε γείτονες, κανείς δεν μπορεί να μας χαλάσει αυτή τη φιλία. Δεν θέλουμε εντάσεις και προβλήματα, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, μας φτάνουν τόσες ομορφιές για να τις χαρούμε εμείς και οι επισκέπτες μας.

Το προηγούμενο βράδυ προηγήθηκε θερμό ελληνοτουρκικό γλέντι με πρώτους στο χορό τους «Χίους εν χορώ» και τα συγκροτήματα τους.

Ελληνοτουρκικό γλέντι
Ελληνοτουρκικό γλέντι
Ελληνοτουρκικό γλέντι

Σχετικά Άρθρα