Προς ενοικίαση το Μαυροκορδάτικο, είτε για τουριστικό κατάλυμα, είτε για οικία

12 Μαρτίου η διαγωνιστική διαδικασία
Τετ, 24/02/2021 - 15:08

Στη μίσθωση του Μαυροκορδάτικου στον Κάμπο που εκτός των κτηριακών εγκαταστάσεων 650 τ.μ. περιλαμβάνει και περιβόλι 10 στρεμμάτων, προχωρά ο Δήμος Χίου, με το διαγωνισμό να έχει οριστεί για τις 10 π.μ. της 12ης Μαρτίου, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο το κτίριο να χρησιμοποιηθεί είτε ως τουριστικό κατάλυμα -όπως γινόταν και από τους δύο προηγούμενους ενοικιαστές- είτε ως οικία, μιας και υπάρχουν πληροφορίες ότι παρουσιάζεται σχετικό ενδιαφέρον.

Τα παραπάνω ανέφερε από το Ράδιο "Α" ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Μπελέγρης.

Βάσει της προκήρυξης, κατώτατο όριο μισθώματος ορίζεται το ποσό των 2.000 ευρώ το οποίο θα αναπροσαρμόζεται ετήσια, ενώ καθόλη τη διάρκεια της 20ετούς μίσθωσης, το μίσθωμα θα μειώνεται κατά 208,33€ ανά μήνα, προκειμένου να καλυφθούν οι επισκευαστικές δαπάνες που θα επιβαρύνουν τον ενοικιαστή και οι οποίες βάσει έκθεσης της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου προϋπολογίζονται στις 50.000 ευρώ και αφορούν τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του κτιρίου.

Να σημειωθεί ότι ενώ τα όργανα του δήμου από τις 27 Μαϊου του 2020 είχαν αποφασίσει τη μίσθωση του ακινήτου μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός μεσολαβούν 9,5 μήνες αφού, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος, αρχικά έπρεπε να εκτμηθούν τα προβλήματα στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κάτι που πλέον οριστικοποιήθηκε 14/1/2021 και μετά η δημοπρασία σκόνταψε στην μη έγκριση του δημοτικού προϋπολογισμού για να δημοσιευθεί η προκήρυξη στον Τύπο!

Για κάθε ενδιαφερόμενο επισυνάπτεται η διακήρυξη της δημοπρασίας.

Συνημμένα αρχεία:

Σχετικά Άρθρα