Χίος, Κυριακή 31 Μαΐου

Προσδοκούμε την τουριστική... κάθοδο των Βορειοελλαδιτών

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Κ. Βεργίνας στο Ράδιο "Αλήθεια"
Παρ, 22/05/2020 - 16:00

Με το βλέμμα στην τουριστική αγορά της χώρας και κυρίως της Βορείου Ελλάδος είναι προσανατολισμένη η Χίος με τον Αντιδήμαρχο, αρμόδιο για θέματα τουρισμού, Κώστα Βεργίνα, να σημειώνει ότι το νησί θα διεκδικήσει ένα τμήμα της πίτας του ενός εκατομμυρίου διανυκτερεύσεων που υπολογίζει το υπουργείο τουρισμού ότι θα γίνουν από έλληνες τουρίστες στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον κο Βεργίνα σε συνεργασία με τον ιδιωτικό φορέα τουρισμού και την αντιπεριφέρεια Χίου καταβάλλονται προσπάθειες για την προσέλκυση επισκεπτών με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να σχεδιάζει οργανωμένη καμπάνια στην Βόρεια Ελλάδα.

“Η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους, προσπαθούμε για το καλύτερο και κάνουμε κινήσεις και προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για την μείωση της τιμής των εισιτηρίων. Έχουμε θετικά μηνύματα, αλλά περιμένουμε να δούμε στην πράξη τι θα γίνει”, κατέληξε ο κος Βεργίνας.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 30/05/2020 - 18:52

Τα μέτρα επανεκκίνησης και στήριξης του τουριστικού κλάδου της Χίου και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του νησιού που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid – 19, ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης που είχε σήμερα ο Υπουργός Mετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με τους εκπροσώπους του Φορέα Τουρισμού Χίου και την Ένωση Ξενοδόχων  του νησιού. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε οι εκπρόσωποι των δύο φορέων παρουσίασαν στον κ. Μηταράκη τις προτάσεις τους για την ενίσχυση των προγραμμάτων τουρισμού που αφορούν στην Χίο, όπως μεταξύ άλλων είναι: το πρόγραμμα τουρισμός για όλους-voucher διακοπών, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, σε συνδυασμό με την πρόταση για επιδότηση των μεταφορών ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων, την μείωση του ΦΠΑ διαμονής, καθώς και την δωρεάν κατάρτιση και πιστοποίηση των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου έναντι της πανδημίας.