Χίος, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου

Προσφυγές τώρα και από τις χήρες των συνταξιούχων του ΝΑΤ

Το αδιαχώρητο στο Εργατικό Κέντρο
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 19/11/2018 - 15:13

Το αδιαχώρητο σήμερα στο εργατικό Κέντρο, πρώτη ημέρα της κατάθεσης των προσφυγών των ασφαλισμένων του ΝΑΤ, μετά τις γνωστές περικοπές στις συντάξεις τους και μετά από δικαστικές αποφάσεις, που τις έκριναν παράνομες και δικαίωσαν προσφεύγοντες συναδέλφους τους.

Στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου ο Πρόεδρος Μιχ. Ατσίπαπας αλλά και μέλη του Δ.Σ. της Παγχιακής Ενωσης συνταξιούχων του ΝΑΤ, εξηγούν την όλη διαδικασία, που πάντως είναι χρονοβόρα και απαιτεί να ασχοληθεί κάποιος αρκετά και με υπομονή, προκειμένου να προσκομίσει τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, τα οποία παραλαμβάνουν σε άλλη αίθουσα Δικηγόροι τοπικού δικηγορικού γραφείου έναντι ποσού 30ευρώ την κάθε προσφυγή.

Αυτές θα κατατεθούν ομαδικά και σύμφωνα με τον Μιχ. Ατσίπαπα αφορούν και χήρες ναυτικών μετά όμως τον περίφημο Νόμο Κατρούγκαλου.

Η διαδικασία κατάθεσης προσφυγών θα συνεχίζεται καθημερινά μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 21/11/2019 - 16:16

Eπιπλέον παράταση ζητά από την εταιρεία «Ελληνικό Κτηματολόγιο» για την κτηματογράφηση της Χίου ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος επανέρχεται στο θέμα, με αφορμή την λήξη της προθεσμίας στις 29 Νοεμβρίου.

 

Αναλυτικά σημειώνει:

«Ως γνωστόν τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια που έχουν δοθεί δεν αφήνουν το περιθώριο στους συμπολίτες μας να δηλώσουν τα ακίνητά τους. Μεγαλύτερο δε, είναι το πρόβλημα και για τους συμπολίτες μας που ζουν εκτός Χίου, καθώς σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατη η φυσική τους παρουσία προκειμένου να προχωρήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες καταγραφής των ακινήτων τους. Επιπροσθέτως, επιβάλλεται να σημειωθεί και το σημαντικό οικονομικό κόστος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κτηματογράφησης, αφού για πολλούς συμπολίτες μας κρίνεται δυσβάστακτο, θέτοντας ωστόσο σε κίνδυνο τις περιουσίες τους.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω ζητήματα και εκφράζοντας τη βούληση της τοπικής μας κοινωνίας συλλήβδην, ζητώ επιπλέον παράταση  στη διαδικασία της δήλωσης των περιουσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Εθνικού Κτηματολογίου.

Είναι αναμφίβολα  επιβεβλημένο να διορθωθούν τα λάθη και οι υφιστάμενες παραλείψεις εκ μέρους της Πολιτείας, οι οποίες εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους πολίτες, θέτοντας σε κίνδυνο τις περιουσίες τους.»