Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Προσφυγές τώρα και από τις χήρες των συνταξιούχων του ΝΑΤ

Το αδιαχώρητο στο Εργατικό Κέντρο
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 19/11/2018 - 15:13

Το αδιαχώρητο σήμερα στο εργατικό Κέντρο, πρώτη ημέρα της κατάθεσης των προσφυγών των ασφαλισμένων του ΝΑΤ, μετά τις γνωστές περικοπές στις συντάξεις τους και μετά από δικαστικές αποφάσεις, που τις έκριναν παράνομες και δικαίωσαν προσφεύγοντες συναδέλφους τους.

Στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου ο Πρόεδρος Μιχ. Ατσίπαπας αλλά και μέλη του Δ.Σ. της Παγχιακής Ενωσης συνταξιούχων του ΝΑΤ, εξηγούν την όλη διαδικασία, που πάντως είναι χρονοβόρα και απαιτεί να ασχοληθεί κάποιος αρκετά και με υπομονή, προκειμένου να προσκομίσει τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, τα οποία παραλαμβάνουν σε άλλη αίθουσα Δικηγόροι τοπικού δικηγορικού γραφείου έναντι ποσού 30ευρώ την κάθε προσφυγή.

Αυτές θα κατατεθούν ομαδικά και σύμφωνα με τον Μιχ. Ατσίπαπα αφορούν και χήρες ναυτικών μετά όμως τον περίφημο Νόμο Κατρούγκαλου.

Η διαδικασία κατάθεσης προσφυγών θα συνεχίζεται καθημερινά μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 14:44

Αναστάτωση στους λογιστές ,σε επιχειρήσεις και σε επαγγελματίες έχει δημιουργήσει μια νέα «εντολή» από το Υπ.Οικονομικών σχετικά με την προκαταβολή φόρου.

Ειδικότερα, το Υπουργείο αποφάσισε να μειώσει την προκαταβολή φόρο που πρέπει να καταβάλουν οι επαγγελματίες , στο ….παραπέντε λήξης της προθεσμίας για τη κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων.

«Το υπ. Οικονομικών δεν σταματά να μας εκπλήσσει» ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου Λογιστών Χίου Άννα Βερνιώτου, συμπληρώνοντας ότι τώρα όσοι έχουν καταθέσει φορολογικές δηλώσεις θα πρέπει να προχωρήσουν σε τροποποιήσεις.

Παράλληλα υπάρχουν επαγγελματίες που ήδη έχουν πληρώσει μέρος από την προκαταβολή φόρου σε μια περίοδο, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Βερνιώτου, τα χρήματα δεν περισσεύουν σε κανένα.

«Το Υπουργείο μπορούσε να κάνει από μόνο του την εκκαθάριση  καθώς διαθέτει όλα τα στοιχεία και όχι να μας βάζει στην διαδικασία να καταθέτουμε τροποποιήσεις» τόνισε η πρόεδρος  του Συλλόγου λογιστών Χίου.