Σε τροχιά αδειοδότησης τα υδατοδρόμια Χίου, Ψαρών και Οινουσσών

Η ανάπτυξη του δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα συζητήθηκε σε συνάντηση του Υφυπουργού Μεταφορών με τον Πρόεδρο της Hellenic Seaplanes
Τετ, 21/04/2021 - 16:49

Το μέλλον για τα υδροπλάνα και η ανοδική πορεία που σημειώνεται στην ανάπτυξη του δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα ήταν τα θέματα  που τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλα Χαραλάμπους, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Από την ενημέρωση που έγινε εκεί προέκυψε, όσον αφορά την περιοχή μας, ότι τα υδατοδρόμια Χίου, Ψαρών και Οινουσσών επανήλθαν στην τροχιά αδειοδότησής τους.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Hellenic Seaplanes κατά την συνάντηση, η συζήτηση στράφηκε προς την ενημέρωση του Υφυπουργού για όλα τα νέα γύρω από την προετοιμασία της αεροπορικής εταιρείας όντας ένα βήμα πριν την εκκίνηση της πτητικής λειτουργίας της.

Ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης σε σχετική του δήλωση ανέφερε:

«Τα έργα του δικτύου των υδατοδρομίων αποτελούν υψίστης σημασίας επενδύσεις για την ελληνική οικονομία και το δίκτυο εθνικής μεταφορικής υποδομής. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταφορών αποτελεί αρωγός του οράματος της δημιουργίας ενός ισχυρού δικτύου που θα στηρίξει πραγματικά και ουσιαστικά την ανάπτυξη του κλάδου των υδροπλάνων, δίνοντας ένα έξτρα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους τρόπους μετακίνησης των συμπολιτών μας αλλά και στον τουρισμό μας.

Η νησιωτική Ελλάδα είναι σε προτεραιότητα και ο στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε τις πτήσεις των υδροπλάνων σε όλη την χώρα… Παράλληλα με την ανάπτυξη του δικτύου οι λίμνες μας αποκτούν την ικανότητα  αεροπορικής διασύνδεσης».    

Σε τοποθέτηση του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε:

«Με την εμφανή και ουσιαστική στήριξη της παρούσας κυβέρνησης, οι επαγγελματίες του χώρου των υδροπλάνων βρεθήκαν στην ευχάριστη θέση να διακρίνουν πιο ξεκάθαρα τον μεγάλο στόχο, τη λειτουργία των υδατοδρομίων και τις πολύ σύντομα πτήσεις των αμφίβιων αεροπλάνων!

Η διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίων απλοποιήθηκε και είδαμε μέσα σε ένα χρόνο, παρόλα τα εμπόδια που μας έφερε ο κορωνοϊός, να αυξάνεται το ενδιαφέρον γύρω από την δημιουργία υδατοδρομίων και τον ερχομό των υδροπλάνων!

Η καλή συνεργασία των δημόσιων φορέων με τις επιχειρηματικές και επενδυτικές πρωτοβουλίες είναι το κλειδί για να εντείνουμε τις συλλογικές προσπάθειες, ώστε το δίκτυο υδατοδρομίων να πάρει «σάρκα και οστά» κάνοντας την Ελλάδα Μαλδίβες της Ευρώπης…».

Σχετικά Άρθρα