Χίος, Δευτέρα 25 Μαΐου

Σεμινάριο σε Χιώτες επιχειρηματίες για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Τρί, 19/05/2020 - 15:10

Το Επιμελητήριο Χίου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Εισαγωγή στις Ηλεκτρονικές Πωλήσεις – E-shop Basics».

Στόχος του προγράμματος είναι οι επιχειρήσεις-μέλη του επιμελητηρίου να αποκτήσουν εικόνα της αγοράς και πως εξελίσσονται οι αγοραπωλησίες online, να ενημερωθούν για νέες δυνατότητες και πλατφόρμες διάθεσης αγαθών και υπηρεσιών (όπως e-shops, virtual marketplaces, πωλήσεις μέσα από social media κλπ), καθώς και το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν το internet και τις νέες τεχνολογίες προκειμένου να διαθέτουν (τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους) ηλεκτρονικά.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 2 ώρες.

Η υλοποίηση του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας “ZOOM” (www.zoom.us) σε πραγματικό χρόνο, καλύπτοντας όλη τη θεματολογία με ερωτήσεις – απαντήσεις και διαδραστικές ασκήσεις.

Θεματολογία σεμιναρίου:

  • Πόσο σημαντικό είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο, πως αυξάνεται η χρήση του χρόνο με το χρόνο και πως λειτουργεί;
  • Ποιες κατηγορίες προϊόντων/υπηρεσιών έχουν την μεγαλύτερη ανάπτυξη;
  • Πώς μπορώ να διαθέτω τα προϊόντα μου online? Είναι απαραίτητο να δημιουργήσω δικό μου ηλεκτρονικό κατάστημα και τι χρειάζεται να λάβω υπόψη μου πριν ξεκινήσω;
  • Τι είναι τα market places και πως λειτουργούν;
  • Πόσα χρήματα να υπολογίζω για δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και τι χρήματα για προώθηση/προβολή;
  • Μπορώ να αξιοποιήσω μεθόδους διαφήμισης και προβολής χωρίς κόστος;
  • Πώς να εντοπίσω το κοινό που ενδιαφέρεται για τα προϊόντα υπηρεσίες μου;
  • Πώς αξιοποιώ τα social media για προβολή των προιόντων/υπηρεσιών μου;
  • Πως δημιουργώ κριτικές και πώς δίνω έμφαση σε πλατφόρμες όπως το Google My Business;

Οι επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το διαδικτυακό σεμινάριο θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως την Τετάρτη 27/5 στην κ. Αγγελική Αθηναίου (τηλ.2271044524, email. a.athinaiou@chioschamber.gr)

Το σεμινάριο διατίθεται δωρεάν για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 25/05/2020 - 14:05

Απαλλάσσονται από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού οι επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονωϊού, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οικονομικών Χάρη Μπουρνιά.

Ειδικότερα:

Όπως ανακοινώνει το Τμήμα Εσόδων του Δήμου, στα πλαίσια της αριθμ. 230/2020 Α.Δ.Σ, της Π.Ν.Π της 20/03/2020 (ΦΕΚ Α΄68) οι επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονωϊού (covid 19) απαλλάσσονται του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού για το χρονικό διάστημα που ίσχυαν οι περιορισμοί.

Οι ενδιαφερόμενοι, προς αποφυγή ταλαιπωρίας, μπορούν με τους κωδικούς TAXISNET, έως και 15/06/2020, να εισέρχονται στην ψηφιακή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιώντας το σύνδεσμο eservices.chios.gov.gr

apallagi_telon_gia_tis_epiheiriseis_poy_ekleisan_logo_koronoioy