Χίος, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου

Spa... Αγιασμάτων

Στην οικονομική επιτροπή η εκπόνηση μελέτης για τον εκσυγχρονισμό του υδροθεραπευτηρίου
Τρί, 04/04/2017 - 14:48

Η ενεργή εμπλοκή ιδιωτών τα τελευταία δύο χρόνια, στα πλαίσια λειτουργίας Κοιν.Σ.Επ. που δημιουργήσαν και της σύναψης προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο και τη ΔΗΚΕΧ, συνέβαλε στην σταδιακή αύξηση της επισκεψιμότητας στ΄Αγιάσματα, με επικεντρο το υδροθεραπευτήριο. Μια τάση που μπορεί όχι απλά να διατηρηθεί αλλά να γίνει κι ακόμη μεγαλύτερη αν εκσυγχρονιστούν οι υποδομές που υπάρχουν στην περιοχή, με το Δήμο να προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες, που θα εξετάζουν πως θα μπορέσουν τ’ Αγιάσματα να μετατραπούν σε μια σύγχρονη λουτρόπολη.

Το στόχο αυτό παρουσίασε με συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο αντιδήμαρχος, Στρατής Γδύσης, που επισήμανε ότι σε πρώτη φάση και μετά τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οικονομική επιτροπή, στη συνεδρίαση της Παρασκευής ,θα κληθεί να εγκρίνει τους όρους δημοπράτησης για τη διενέργεια ανοικτής διαδικασίας για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης εκπόνησης της μελέτης για τον εκσυγχρονισμό του υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων, εγκαταστάσεων ιαματικής πηγής και διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου.

«Εκτός από το να γίνει εκεί ένα σύγχρονο υδροθεραπευτήριο το οποίο θα μπορέσει να προσελκύσει και νέους ανθρώπους – σήμερα υπάρχουν ακόμη οι ατομικές μπανιέρες- θα εξεταστεί η μηχανολογική αναβάθμιση των υποδομών, ενώ σχεδιάζουμε και την εκπόνηση γεωλογικής μελέτης το επόμενο διάστημα για την αύξηση του νερού της περιοχής. Σήμερα, εκτός από τους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στ’ Αγιάσματα, υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλους, όπως από τους κληρονόμους του παλιού ξενοδοχείου», ανέφερε ο αντιδήμαρχος που εκτιμά ότι το κόστος της μελέτης, που συζητηθεί στην οικονομική επιτροπή, θα κυμανθεί στα 35.000 ευρώ ενώ το έργο, που μπορεί να ξεπεράσει και το 1 εκατομμύριο ευρώ, υπάρχει δυνατότητα να ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Σχετικά Άρθρα

Σήμερα στο κτήμα Μυλωνάδη
Κυρ, 26/01/2020 - 07:55

Η ειδοποίηση είναι άκρως χιουμοριστική.

Παρακολουθήστε την και συμμετέχετε.

Το “κίνημα” “Κόβεις- Δίνεις- Παίρνεις, θα “συνεδριάσει” την Κυριακή, 26/1/20 στο περιβόλι “Μυλωνάδικο” (οδός Γιάννη Μηταράκη 8-10) στον Κάμπο.
Οσοι συμμετάσχουν μπορούν να κόψουν μανταρίνια και πορτοκάλια. Να πάρουν τα μισά από αυτά και τα άλλα μισά να δοθούν σε ιδρύματα αλλά και σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Η εκδήλωση γίνεται και στη μνήμη του Λεωνίδα Γ. Μυλωνάδη, αρχιτέκτονα, που πρόσφατα απεδήμησε.
Ωρα και τόπος συγκέντρωσης: στο προσκυνητάρι Αγίου Εφραίμ στη γέφυρα του Κοκκαλά, επί του δρόμου Χίου- Θυμιανών, στις 10.00 το πρωί της Κυριακής 26/1/20.

Όσοι συμμετάσχουν σε αυτή την διαφορετική συνεδρίαση να φροντίσουν να έχουν σακούλες ή πλαστικά κασάκια και από εξοπλισμό τσιμπίδες ή… μεγάλα και σκληρά νύχια!