Χίος, Τετάρτη 19 Ιουνίου

Σπεύσατε για άδειες κοινοχρήστων χώρων

Τετ, 13/02/2019 - 15:14

Παρακαλούνται οι επιχειρηματίες που προτίθενται να κάνουν χρήση κοινόχρηστων χώρων εντός του έτους 2019, να προσέλθουν στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων & Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Χίου (Ελευθερίου Βενιζέλου 75) για την κατάθεση της σχετικής αίτησης.

Τονίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 7, παράγραφος 7.17 του ανωτέρω σχετικού οι αιτήσεις κατατίθενται στο αρμόδιο τμήμα, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης κοινόχρηστου χώρου, επιβάλλονται κυρώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 17 του σχετικού κανονισμού όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Παρακάτω παραθέτουμε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται μαζί την κατάθεση της αίτησης για την έκδοση ή την ανανέωση των αδειών αντίστοιχα.

 

Δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου:

1. Αίτηση

2. Φ/Α Άδειας Λειτουργίας ΚΥΕ ή Αριθμό Γνωστοποίησης στην οποία να προβλέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστο δημοτικό χώρο

3. Ταμειακή απόδειξη (όχι παλαιότερη της μίας ημέρας) με το ΑΦΜ της επιχείρησης

4. Δημοτική ενημερότητα από το Ταμείο του Δήμου Χίου

5. Τοπογραφική αποτύπωση εις τετραπλούν (Χ 4) και θεωρημένη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου (Οινοπίωνος 1)που να απεικονίζεται ο απαιτούμενος προς χρήση χώρος, η θέση του καταστήματος, τα παρακείμενα καταστήματα, το πλάτος της πρόσοψης του ακινήτου, το πλάτος του πεζοδρομίου και το πλάτος της οδού

6. Αναλογούν Διπλότυπο είσπραξης από το Ταμείο του Δήμου Χίου σε δεύτερο χρόνο

 

Δικαιολογητικά για την ανανέωση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου:

1. Αίτηση

2. Φ/Α Άδειας Λειτουργίας ΚΥΕ ή Αριθμό Γνωστοποίησης στην οποία να προβλέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστο δημοτικό χώρο

3. Φ/Α άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου προηγούμενου έτους

4. Ταμειακή απόδειξη (όχι παλαιότερη της μίας ημέρας) με το ΑΦΜ της επιχείρησης

5. Δημοτική ενημερότητα από το Ταμείο του Δήμου Χίου

6. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντα στην οποία να αναγράφεται ότι δεν έχει τροποποιηθεί ο αιτούμενος χώρος καθώς και οι όροι και οι προϋποθέσεις με τις οποίες είχε χορηγηθεί προηγούμενη άδεια

7. Αναλογούν Διπλότυπο είσπραξης από το Δήμο Χίου σε δεύτερο χρόνο

 

Αρμόδιος: Δημ. Βασιλάκης, Τηλέφωνο: 2271353115 /FAX: 2271353133 / Ε-mail: adeies@chios.gov.gr

 

Σχετικά Άρθρα

ΘΕΡΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ
Τετ, 19/06/2019 - 15:03

Με… θερινό ωράριο θα λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα από την 1η Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Βικτωρία Αμπαζή.

Ειδικότερα προστίθεται ένα ακόμη απόγευμα λειτουργιάς, αυτό της Πέμπτης, οπού τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίγουν στις 6μ.μ. και θα κλείνουν στις 9μ.μ.  

Παράλληλα στις 8 Ιουλίου ξεκινούν και οι θερινές εκπτώσεις, όπου θα διαρκέσουν μέχρι τέλος Αυγούστου, με τους εμπόρους να προσδοκούν αύξηση της εμπορικής κίνησης.

 

 

 

trito_apogeyma_kai_therines_ekptoseis_sta_katastimata