
Στην Αικ. Σαββαΐδου, Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, καταφεύγει μετά τους παραγωγούς και ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταμάτης Κάρμαντζης, καλώντας την να επισπεύσει τις διαδικασίες για την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την Απόσταξη Σύκων από παραγωγούς του νησιού μας.
«Θα ήθελα να τονίσω ότι η παραγωγή Σούμας στη Χίο αντιστοιχεί σε ένα ποιοτικό τοπικό προϊόν συνυφασμένο με την παράδοση και τη φυσιογνωμία του νησιού μας. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα το παραδοσιακό αυτό προϊόν χρησιμοποιείται και για την τουριστική προβολή της Χίου.», σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης και καταλήγει τονίζοντας:
«Με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες της διαδικασίας απόσταξης και την ευαισθησία του προϊόντος, τις οποίες αναλυτικά περιγράφουν οι παραγωγοί στην επιστολή τους, θα παρακαλούσα θερμά για το ενδιαφέρον σας για την έγκαιρη, αυτή τη χρονιά, έκδοση της απαραίτητης Υπουργικής Απόφασης.»






































