Στηρίξτε τις τοπικές επιχειρήσεις άμεσα, διότι πολλές θα κλείσουν

Επιστολή Επιμελητηρίου Χίου στον Υπουργό Ανάπτυξης
Παρ, 18/12/2020 - 15:24

Mε επιστολή του στον Υπουργό Ανάπτυξης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, ζητά την άμεση λήψη μέτρων για την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων, επισημαίνοντας ότι αν αυτό δεν γίνει πολλές θα οδηγηθούν  σύντομα σε παύση εργασιών.

Μεταξύ άλλων προτείνει την επιδότηση κατά 100% των λειτουργικών τους εξόδων.

Αναλυτικά σημειώνει, μεταξύ άλλων:

"Επισημαίνουμε ότι τα μέτρα που ζητούμε να ληφθούν είναι κρίσιμο να αποφασισθούν και να εφαρμοσθούν άμεσα, καθώς ο χρόνος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος δεδομένου ότι το οικονομικό κόστος που έχει σωρευθεί στις επιχειρήσεις λόγω πανδημίας είναι δυσβάστακτο και θα οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σύντομα σε παύση εργασιών. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα βλαπτικό τόσο για την Εθνική οικονομία όσο και για την τοπική καθώς θα «χαθούν» με άδικο τρόπο τόσο σημαντικές επιχειρήσεις με μεγάλη ιστορία, όσο και νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις που η κρίση τις πρόλαβε μόλις είχαν επενδύσει και πραγματικά τις κατέβαλε καταφέρνοντας καίριο πλήγμα σε αυτές.

Παρά τις προσπάθειες στήριξης που έχετε ήδη εξαγγείλει η πραγματικότητα όπως τη βιώνουμε είναι ότι τα λειτουργικά έξοδα σωρεύονται, οι δανειακές υποχρεώσεις αυξάνονται και ουσιαστικά με τα έως σήμερα μέτρα απλά αναβάλλεται το οδυνηρό τέλος του μικρομεσαίου".

 

Προτείνουμε :

  • Άμεση προκήρυξη χρηματοδοτικών κινήτρων που θα επιδοτήσουν 100% τα λειτουργικά έξοδα των πληττόμενων επιχειρήσεων, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν, να διατηρήσουν τους εργαζομένους τους και να μπορέσουν να επανέλθουν στην κανονικότητα μετά το πέρας της πανδημίας.
  • Λήψη αυστηρών μέτρων κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς στην παρούσα χρονική περίοδο παρατηρήθηκε προσπάθεια κυρίως από μεγάλους ομίλους να καρπωθούν οφέλη πουλώντας προϊόντα ενώ τα περισσότερα συναφή καταστήματα ήταν κλειστά. 
  • Να καταστεί το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής χρηματοδότηση στο σύνολο του και να μην επιστραφεί καθώς οι συνθήκες της αγοράς δεν το επιτρέπουν.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα