Χίος, Τρίτη 14 Ιουλίου

Στον Όμιλο "Τσάκου", μέσω της εταιρείας AVLUM, το ΞΕΝΙΑ Χίου

Με 30.000 ευρώ μίσθωμα ετησίως
Πέμ, 25/07/2019 - 14:02

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαγωνιστική διαδικασία για την μακροχρόνια μίσθωση του ΞΕΝΙΑ Χίου στην οποία "επικράτησε" ο Όμιλος Τσάκου, μέσω της εταιρείας AVLUM, που είναι και η βασική μέτοχος του εταιρικού σχήματος που έχει αναλάβει το έργο και τη διαχείριση της μαρίνας Χίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο τρίωρος ηλεκτρονικός διαγωνισμός τελείωσε στη 1 το μεσημέρι και σύμφωνα με πληροφορίες του alithia.gr ενώ η τιμή εκκίνησης για τη μίσθωση του τουριστικού ακινήτου ήταν 16.000 ευρώ ετησίως κατέληξε με σχεδόν διπλάσιο μίσθωμα και συγκεκριμένα σε κάτι παραπάνω από 30.000 ευρώ.

Το τουριστικό ακίνητο της Χίου, είναι το πρώτο από τα Ξενία που μισθώνεται (σύμφωνα με το διαγωνισμό για 50 έτη) και αποτελεί σημαντική εξέλιξη το γεγονός της αξιοποίησής του, αφού και αισθητικά θα αναβαθμίσει την περιοχή και υπάρχουν προσδοκίες για νέες θέσεις εργασίας, παρόλο που μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις του μισθωτή για τον τρόπο χρήσης του.

Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός  έγινε από την ΕΤΑΔ (εταιρεία ακινήτων δημοσίου) . Ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού δεν επιτρέπει - τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή- να γνωρίζουμε πόσοι ήταν οι συμμετέχοντες.

Θυμίζουμε ότι με το ζήτημα αξιοποίησης του κτιρίου  είχε ασχοληθεί ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, με συνεχείς επαφές στην ΕΤΑΔ προκειμένου το εγκαταλελειμμένο τα τελευταία χρόνια κτήριο, που πλέον αποτελούσε πρόβλημα για την περιοχή, να μπορέσει να επαναχρησιμοποιηθεί.

Το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται το Ξενία έχει έκταση 1.668,66 τ.μ. και τα κτίσματα 1.572,47 τ.μ..

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 14/07/2020 - 06:29

 

Στον τομέα της ασφάλισης Αυτοκινήτου, όπου η υποχρεωτικότητα περιορίζει τα κριτήρια συχνά στο οικονομικότερο ασφάλιστρο, η INTERAMERICAN και η Anytime προβάλλουν μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα που χαρακτηρίζουν την ιδιαίτερη οργάνωση και παροχή εύρους υπηρεσιών στον κλάδο. Μολονότι και στην τιμολόγηση η εταιρεία είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική, διαφορά αξίας εντοπίζεται και στις υπηρεσίες που συνοδεύουν την ασφάλιση και συγκεκριμένα:

  • Οδική Βοήθεια: τα οχήματα της INTERAMERICAN Βοήθειας έχουν τον τρόπο να φθάνουν άμεσα στον ασφαλισμένο, μέσω της πρωτοποριακής εφαρμογής Drive On και να ολοκληρώνεται γρήγορα όλη η απαιτούμενη υποστήριξη του οχήματος.
  • CarPoint: παρέχεται ολοκληρωμένη αντιμετώπιση/διαχείριση μιάς ζημιάς στην ιδιόκτητη, πρότυπη μονάδα Αποζημίωσης και Επισκευής Αυτοκινήτων.
  • Νομική Προστασία: ο πελάτης έχει απεριόριστη κάλυψη εξόδων νομικής προστασίας για αντιμετώπιση ενδεχόμενης δικαστικής περιπέτειας χωρίς κόστος.
  • Ολική Κλοπή: παρέχεται αποζημίωση σε 45 μόνο ημέρες, ενώ καλύπτονται πλέον και δίκυκλα.
  • Γραμμή Υγείας 1010: οι υπηρεσίες υποστήριξης της υγείας από την εταιρεία λειτουργεί και για τους πελάτες ασφάλισης Οχημάτων, για απεριόριστες ιατρικές συμβουλές, με ένα τηλεφώνημα οποιαδήποτε ώρα, όλες τις ημέρες.

Στο οικοσύστημα Μετακίνησης που «γεμίζει» σταδιακά από την INTERAMERICAN και την Anytime, δημιουργείται ποιοτική διαφορά για τον πελάτη με γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που διευκολύνουν συνολικά τις οδικές μετακινήσεις. Οι παροχές προωθούν την ασφαλέστερη οδήγηση και δίνουν στους πελάτες πρόσβαση σε υπηρεσίες που τους διευκολύνει να διατηρήσουν το όχημά τους σε καλύτερη κατάσταση, ενώ παρέχονται και εκπτώσεις σε χρηστικής αξίας προϊόντα για την μετακίνησή τους. Έτσι, επιπλέον της τηλεματικής υπηρεσίας με την εφαρμογή Drive ON για άμεση οδική βοήθεια, παρέχονται:

  • Service αυτοκινήτου: σύγχρονη λύση για το service, σε συνεργασία με την πλατφόρμα Autoduder. Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να βρει το καταλληλότερο και οικονομικότερο service στην περιοχή όπου κινείται, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
  • Αγορά μεταχειρισμένου οχήματος: σε συνεργασία με την πρωτοποριακή πλατφόρμα Spotawheel, παρέχονται οι πιο αξιόπιστες επιλογές για το επόμενο όχημα του πελάτη, με επιβεβαιωμένα χιλιόμετρα και με εγγύηση μέχρι και 5 χρόνια.
  • Αλλαγή ελαστικών: σε συνεργασία με τη Michelin, παρέχεται έκπτωση στην αγορά και τοποθέτηση νέων ελαστικών στα εξουσιοδοτημένα σημεία.
  • Εύρεση Parking: σε συνεργασία με τη Parkaround παρέχεται έκπτωση στη κράτηση θέσης parking, ώστε να είναι πάντα τα οχήματα των πελατών μας προστατευμένα.