Στον Όμιλο "Τσάκου", μέσω της εταιρείας AVLUM, το ΞΕΝΙΑ Χίου

Με 30.000 ευρώ μίσθωμα ετησίως
Πέμ, 25/07/2019 - 14:02

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαγωνιστική διαδικασία για την μακροχρόνια μίσθωση του ΞΕΝΙΑ Χίου στην οποία "επικράτησε" ο Όμιλος Τσάκου, μέσω της εταιρείας AVLUM, που είναι και η βασική μέτοχος του εταιρικού σχήματος που έχει αναλάβει το έργο και τη διαχείριση της μαρίνας Χίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο τρίωρος ηλεκτρονικός διαγωνισμός τελείωσε στη 1 το μεσημέρι και σύμφωνα με πληροφορίες του alithia.gr ενώ η τιμή εκκίνησης για τη μίσθωση του τουριστικού ακινήτου ήταν 16.000 ευρώ ετησίως κατέληξε με σχεδόν διπλάσιο μίσθωμα και συγκεκριμένα σε κάτι παραπάνω από 30.000 ευρώ.

Το τουριστικό ακίνητο της Χίου, είναι το πρώτο από τα Ξενία που μισθώνεται (σύμφωνα με το διαγωνισμό για 50 έτη) και αποτελεί σημαντική εξέλιξη το γεγονός της αξιοποίησής του, αφού και αισθητικά θα αναβαθμίσει την περιοχή και υπάρχουν προσδοκίες για νέες θέσεις εργασίας, παρόλο που μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις του μισθωτή για τον τρόπο χρήσης του.

Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός  έγινε από την ΕΤΑΔ (εταιρεία ακινήτων δημοσίου) . Ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού δεν επιτρέπει - τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή- να γνωρίζουμε πόσοι ήταν οι συμμετέχοντες.

Θυμίζουμε ότι με το ζήτημα αξιοποίησης του κτιρίου  είχε ασχοληθεί ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, με συνεχείς επαφές στην ΕΤΑΔ προκειμένου το εγκαταλελειμμένο τα τελευταία χρόνια κτήριο, που πλέον αποτελούσε πρόβλημα για την περιοχή, να μπορέσει να επαναχρησιμοποιηθεί.

Το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται το Ξενία έχει έκταση 1.668,66 τ.μ. και τα κτίσματα 1.572,47 τ.μ..

 

Σχετικά Άρθρα