Στον Υπουργό για τη σύνδεση των Οινουσσών με τον Πειραιά

Εισέπραξαν καλές προθέσεις, αλλά πρέπει να βρεθεί ακτοπλοϊκή εταιρεία που θα θέλει να πιάσει στις Οινούσσες, στο πλαίσιο των ελεύθερων δρομολογίων
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 13/05/2015 - 15:37
Ηχητικό απόσπασμα: 

Αντιπροσωπεία από τις Οινούσσες, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Οινουσσών, Στέφανο Βογιατζή, παρουσία του Βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, "εισέπραξε" σήμερα την αμέριστη υποστήριξη του Υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Θεοτοκά, στο δίκαιο αίτημα της μια φορά την εβδομάδα  το νησί να συνδέεται απευθείας με τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής. Επί του πρακτέου όμως οι Αιγνουσσιώτες πρέπει στη συνέχεια να τρέξουν στις ακτοπλοϊκές εταιρείες, μήπως και κάποια από αυτές ενδιαφερθεί για να εντάξει στα προγραμματισμένα της δρομολόγια μια εμβόλιμη στάση στο νησί τους.

Η πρώτη κρούση έγινε χθες στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, όπου τέθηκε το θέμα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Οινουσσών  και την Περιφερειάρχη, Χριστιάνα Καλογήρου, ενώ σήμερα έγινε η συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας όπου τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν το νησί με κυρίαρχο αυτό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τον Πειραιά.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, Στέφανος Βογιατζής, σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Α", τόσο το Σ.Α.Σ. όσο και ο Υπουργός ήταν θετικοί αλλά τους παρέπεμψαν στην επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου που θα γίνει στις 22 Μαΐου στη Νάξο. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο ενδεχόμενο ένταξης των Οινουσσών, ως ενδιάμεσου σταθμού στα δρομολόγια της άγονης, στελέχη του υπουργείου διαμηνύουν - σύμφωνα με πληροφορίες- ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει τώρα με δεδομένο ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τις άγονες και βρίσκονται στην τελική ευθεία (χθες συζητήθηκαν οι προτάσεις στο ΣΑΣ), οπότε εκείνο που έχουν να περιμένουν οι κάτοικοι των Οινουσσών είναι μήπως και στο επόμενο συμβούλιο, στα πλαίσια της ελεύθερης δρομολόγησης πλοίων, εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ακτοπλοϊκή εταιρεία για ενδιάμεση στάση στο νησί τους, για να συνηγορήσουν στη συνέχεια στο αίτημα το ΣΑΣ και ο υπουργός, που έχει και την τελική ευθύνη.

Πάντως και σήμερα ο Δήμαρχος επισήμανε ότι μια απ’ ευθείας σύνδεση με τον Πειραιά θα δώσει άλλη ώθηση στο νησί τους, έστω και αν γίνεται μόνο μια φορά την εβδομάδα, και για την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων που τώρα για να ταξιδέψουν στο κέντρο αυτό γίνεται με ανταπόκριση από τη Χίο χάνοντας χρόνο και χρήμα, και για την ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και για τη μείωση του κόστους των προϊόντων.

«Δεν είναι πάνω από 15’ να σταματάει το πλοίο που πηγαίνει από Χίο Μυτιλήνη στις Οινούσσες», κατέληξε ο Δήμαρχος θεωρώντας ότι αυτή η απώλεια χρόνου δεν είναι τίποτα μπροστά στα οφέλη που θα έχει το νησί τους.

Σχετικά Άρθρα