Χίος, Τετάρτη 14 Νοεμβρίου

Στρώνουμε... χαλιά στους Τούρκους τουρίστες λόγω αφθώδη πυρετού

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 07/02/2018 - 15:03
φωτο αρχείου

Με …χαλιά θα υποδέχεται η Χίος τους επισκέπτες και τα οχήματα, που προέρχονται από την  Τουρκία, καθώς λόγω του αφθώδη πυρετού, που είναι σε έξαρση στην γείτονα χώρα υποχρεώνονται οι πύλες εισόδου προς την Ελλάδα να λάβουν επιπλέον μέτρα ασφαλείας.

Τα χαλιά, είναι ειδικών προδιαγραφών, εμπλουτισμένων με υγρό που εξοντώνει κάθε μικρόβιο της νόσου, και θα υπάρχουν στον χώρο του τελωνείου έτσι ώστε να πατάνε πάνω τους επιβάτες και οχήματα.

«Θα πάρουμε περίπου 30 τέτοια χαλιά, έτσι ώστε να διευκολυνθούν και τα 3 πλοία και να μην υπάρχουν χρονοβόρες καθυστερήσεις», ανέφερε στην συνεδρίαση της Λιμενικής επιτροπής ο πρόεδρος Αντώνης Κέφης, συμπληρώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο τηρείται κάθε υγειονομικός κανονισμός ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να υπάρχει ένας εργαζόμενος, που θα ψεκάζει κάθε επιβάτη και όχημα προερχόμενο από την Τουρκία.

me_eidika_halia_i_ypodohi_apo_toyrkia_logo_afthodi_pyretoy

Σχετικά Άρθρα

Μετά τη νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων από το Δήμο
Τετ, 14/11/2018 - 14:18

Οι κτηριακές εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης στην περιοχή Αγ. Ισιδώρου Συκιάδας, νομιμοποιήθηκαν και σύντομα θα διατεθούν προς δημοπράτηση από την Μονομετοχική Αξιοποίησης Ακινήτων του Δήμου Χίου.

Το παραπάνω γνωστοποιεί ο Δήμος Χίου, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη νομιμοποίηση έρχεται λίγες ημέρες μετά από εκείνην που αφορούσε το  μπάζωμα του αιγιαλού του Βιολογικού καθαρισμού, που φέρει την υπογραφή της υφυπουργού Οικονομικών κας Κατερίνας Παπανάτσιου.

Εννοείται ότι το καλό από την επαναφορά στο οικονομικό γίγνεσθαι των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων θα είναι διπλό, αφού  εκτός της αναβάθμισης της περιοχής του Αγίου Ισιδώρου θα συνεισφέρουν σε έσοδα στον Δήμο Χίου.

(η φωτογραφία από το 2015 απεικονίζει την κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει οι εγκαταστάσεις, μετά από κλοπή που είχε καταγγελθεί από τον τότε διαχειριστή τους)