ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΧΙΟΥ: Ίσες ευκαιρίες στην "πίτα" της Περιφέρειας για τα καταλύματα

Τετ, 28/02/2024 - 15:31

Με αφορμή την ανάθεση σε συγκεκριμένη επιχείρηση της φιλοξενίας 88ατόμων για τις ανάγκες αθλητικής εκδήλωσης στη Χίο από 1/3/2024 έως 3/3/2024, ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων, Διαμερισμάτων και Τουριστικών Επιπλομένων Κατοικιών με επιστολή του στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου επισημαίνει ότι ως δεν είχε ενημερωθεί και δηλώνει ότι θα πρέπει σε ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον η Περιφέρεια να κάνει γνωστοποίηση προσκλήσεων προς όλους τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες ώστε να τους δίνεται η ευκαιρία να δίνουν προσφορές.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή της:

"Προς: Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη

Κοινοποίηση: Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Βρουλή

Αξιότιμε κ. Μουτζούρη, είδαμε χθες στη Διαύγεια την με ημερ. 27/2/2024 και αριθ. ΑΔΑ 9ΕΝΧ7ΛΩ-Ω5Ρ απόφαση ότι έγινε ανάθεση σε συγκεκριμένη επιχείρηση της φιλοξενίας 88ατόμων για τις ανάγκες αθλητικής εκδήλωσης στη Χίο από 1/3/2024 έως 3/3/2024. Με τον αριθμό πρωτ. 28082/22-2-2024 (ΑΔΑΜ:24PROC014305157) η Περιφέρεια έκανε Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για την διαμονή φιλοξενία 100 ατόμων.

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι ουδεμία γνώση λάβαμε ως Σύλλογος που εκπροσωπεί τα 3/4 των κλινών του και δεν μπορέσαμε να βρούμε στην Διαύγεια την πρόσκληση ενδιαφέροντος. Παρακαλούμε να μας προωθήσετε την πρόσκληση ενδιαφέροντος για να λάβουμε γνώση το τί ακριβώς ζητάγατε από τις επιχειρήσεις που σας έδωσαν προσφορά και επίσης να μας πείτε πόσες σας έδωσαν προσφορά.

Θεωρούμε ότι σε ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον θα πρέπει η Περιφέρεια να κάνει γνωστοποίηση προσκλήσεων προς όλους τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες ώστε να τους δίνεται η ευκαιρία να δίνουν προσφορές. Υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν φιλοξενία από μόνες τους αλλά υπάρχει και η δυνατότητα από άλλες μικρότερες να λειτουργήσουν σαν ομάδα ώστε να ικανοποιήσουν το μεγάλο αριθμό κλινών σε περίοδο μάλιστα που τα καταλύματα εκτός πόλης της Χίου είναι άδεια ή είναι αναγκαστικά κλειστά λόγω μη ζήτησης".

 

 

Συνημμένα αρχεία:

Σχετικά Άρθρα