Χίος, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Συνάντηση Ν. Μηταράκη με τη Διοίκηση του Επιμελητήριου Χίου

Τετ, 30/10/2019 - 20:28

Συνάντηση πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης με το Επιμελητήριο Χίου.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου "Στη διάρκεια της συζήτησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου σχετικά με τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση αναφορικά με το φορολογικό, και τόνισε πως βασικός στόχος της πολιτικής ηγεσίας, είναι η τόνωση της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, μέσα από μια σειρά από φορολογικές μειώσεις και διευκολύνσεις που θα θέσουν και πάλι σε τροχιά την ανάπτυξη του τόπου.

Εν συνεχεία, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε πως η Χίος έχει γυρίσει ήδη σελίδα έπειτα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια εγκατάλειψης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην πρόοδο βασικών έργων υποδομής τα οποία είναι κρίσιμα για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του νησιού, ενώ έγινε και ιδιαίτερη μνεία στο μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού.

Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Μηταράκης δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χίου για τη σημερινή μας συνάντηση και να τους εκφράσω την πρόθεσή μου να είμαι δίπλα τους και να δουλέψουμε μαζί για το καλό του τόπου. Κατά τη διάρκεια της κουβέντας μας, τόνισα πως η κυβέρνηση έχει θέσει σαν προτεραιότητα τη λήψη μιας σειράς μέτρων σε φορολογικό επίπεδο, που θα ανατρέψουν σταδιακά τη φοροκεντρική λογική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα τονώσουν την αγορά και θα στηρίξουν την επιχειρηματική κοινότητα.

Επιπλέον, τους ενημέρωσα για τη σημαντική πρόοδο που έχει γίνει αναφορικά με σημαντικά έργα υποδομής του νησιού, καθώς μέσα σε αυτούς τους τέσσερις σχεδόν μήνες διακυβέρνησης, επιλύσαμε ζητήματα που παρέμειναν στάσιμα για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, με βασικότερο επίτευγμά μας, την πρόοδο στο ζήτημα του αεροδρομίου της Χίου.

Εν συνεχεία, συμφωνήσαμε στην ανάγκη επανεξέτασης του χωροταξικού σχεδιασμού του νησιού, έτσι ώστε να προστατεύεται το περιβάλλον και η παράδοση, αλλά ταυτοχρόνως να προωθείται και η ανάπτυξη.

Τέλος, αναφορικά με το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού, δήλωσα πως έχουμε πλήρη συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης και των συνεπειών που ενδεχομένως αυτή επιφέρει σε οικονομικό επίπεδο για την τοπική κοινωνία. Ήδη η κυβέρνηση έχει αναγγείλει μια σειρά μέτρων προς την κατεύθυνση της αποσυμφόρησης των ακριτικών μας νησιών και της αυστηροποίησης της διαδικασίας ασύλου, ώστε να επιστρέφονται άμεσα όσοι δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Ειδικά στη Χίο προτεραιότητα είναι το κλείσιμο της ΒΙΑΛ και η μεταφορά της εκτός αστικού ιστού.»

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 15:16
Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου 2018 στην Κω

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εξέδωσε Πρόσκληση, με την οποία καλεί τους Αθλητικούς Συλλόγους-Σωματεία και Φορείς του Βορείου Αιγαίου για την συμμετοχή τους στο ‘’Σχέδιο Δράσης-Αθλητισμός 2020’’, το οποίο με τη σειρά του θα αποτελέσει τμήμα του «Επιχειρησιακού Προγράμματος 2020» της Π.Β.Α.

Η Πρόσκληση Ενδιαφέροντος και το Έντυπο Υποβολής Αίτησης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (link: www.pvaigaiou.gov.gr/σχέδιο-δράσης/αθλητισμός/).

  • Οι Προτάσεις θα αφορούν την κατάρτιση ενός αθλητικού σχεδιασμού με δράσεις που θα συνδυάζουν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την τουριστική προβολή των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
  • Στόχος η συν διοργάνωση αθλητικών δράσεων με μαζικό χαρακτήρα, η συν διοργάνωση δράσεων με στόχο τις μικρές και αναπτυξιακές ηλικίες, & η ανάδειξη υφιστάμενων σημαντικών αθλητικών θεσμών.

Για περισσότερες πληροφορίες για το ‘’Σχέδιο Δράσης Αθλητισμού 2020’’ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αθλητισμού & Πολιτισμού και στα τηλέφωνα 22513-53913,914 & 22513-52122.

Η υποβολή των προτάσεων θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 15:00μ.μ. ηλεκτρονικά στο e-mail: athlitismos@pvaigaiou.gov.gr.