Χίος, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

Συνεργασία Μεστών και Trakai Λιθουανίας στην εμπειρία ήπια τουριστική αξιοποίηση παραδοσιακού οικισμού.

Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 17/06/2019 - 15:24

Στη Nilüfer της Προύσας διεξήχθη η δεύτερη φάση του έργου Innovation for Rural Development που χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Town Twinning Action Between Turkey and the EU Grant Scheme (TTGS).

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ο Δήμος Χίου, ο Δήμος Nilüfer από την Τουρκία, ο Δήμος Trakai από τη Λιθουανία και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεστών σαν μη κυβερνητικός οργανισμός.

Ο κάθε εταίρος που συμμετέχει στο έργο έχει αναλάβει την υποχρέωση να "διδάξει" κάτι που γνωρίζει καλά και σε αντάλλαγμα να "διδαχθεί" από τους υπόλοιπους ένα θέμα στο οποίο χρειάζεται βελτίωση.

Συγκεκριμένα ο Δήμος της Nilüfer θα μοιραστεί την εμπειρία του στη δημιουργία και λειτουργία ενός κέντρου κοινωνικής καινοτομίας ενώ ο Δήμος Χίου θα μοιραστεί την ελληνική γνώση για την προστασία των μνημείων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεστών όπως και ο Δήμος Trakai την εμπειρία τους στην ήπια τουριστική αξιοποίηση ενός παραδοσιακού οικισμού.

Πρόκειται για τη μια από τις δύο ελληνικές προτάσεις που πέτυχαν έγκριση μέσα από μια ανταγωνιστική πανευρωπαϊκή διαδικασία αξιολόγησης τριών φάσεων που κράτησε ένα χρόνο

Οπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του Δήμου Χίου Δ. Καράλης, το έργο έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις -εκτός ΕΣΠΑ- που πετύχαμε τα τελευταία χρόνια όπως η ένταξη στο πρόγραμμα Interreg και η πρόσφατη επιτυχία στο ερευνητικό πρόγραμμα Horizon 2020 μετά από επαναλαμβανόμενες προσπάθειες τριών χρόνων!

 

Σχετικά Άρθρα

Πρόσκληση Επιμελητηρίου σε επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στην παρουσίαση προϊόντων τους
Παρ, 18/10/2019 - 15:29

To Επιμελητήριο Χίου στα πλαίσια προώθησης  της τοπικής επιχειρηματικότητας και συνυπολογίζοντας - όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου- την επιτυχία που κατέγραψε η κατασκευή εκθετηρίου τοπικών προϊόντων στο Τελωνείο της Χίου, προχωράει στην κατασκευή νέου εκθετηρίου τοπικών προϊόντων στην αίθουσα αφίξεων του Αεροδρομίου της Χίου.

Στο εκθετήριο θα τοποθετηθούν δείγματα από τοπικά προϊόντα που ανήκουν στον κλάδο των τροφίμων και ποτών.

Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να τοποθετήσουν τα προϊόντα τους στο εκθετήριο μπορούν  να επικοινωνήσουν με την κα Φανή Βασιλικού έως την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στο τηλέφωνο: 2271044524 και στο Email: f.vasilikou@chioschamber.gr