Ταξίδι με πλοίο: Δυσεύρετες οι καμπίνες, αλλά θέσεις υπάρχουν

Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 05/07/2021 - 15:21
Ηχητικό απόσπασμα: 

Από δύσκολο έως αδύνατο είναι σήμερα το ενδεχόμενο ο υποψήφιος ταξιδιώτης για Χίο να βρει καμπίνα για να έρθει ακτοπλοϊκώς στο νησί και να επιστρέψει στον τόπο του.

Τα πρωτόκολλα που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας είχαν ως αποτέλεσμα μια καμπίνα να κλείνεται ακόμη και από ένα άτομο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον διαθέσιμες, γεγονός που προβληματίζει για το εάν όσοι θέλουν να ταξιδέψουν στο νησί, και με δεδομένο ότι πρόκειται για νυχτερινούς πλόες, θα επιλέξουν τις άλλες διαθέσιμες θέσεις.

Θα έπρεπε να υπάρχει ένας καλύτερος προγραμματισμός, σημείωσε σε δηλώσεις του ο τουριστικός πράκτορας Θεόδωρος Μιχαλάκης, ο οποίος εκτιμά ότι δεν υπάρχει έδαφος για πρόσθετα δρομολόγια από τις εταιρείες, με δεδομένα μάλιστα ότι οι πληρότητες παραμένουν χαμηλές, όντας της τάξεως του 50%.

Το αν αυτή η κατάσταση θα στοιχίσει στα νησιά μας, αφού συμπεριλαμβανομένων και των τεστ κορωνοϊού, εκτός της ταλαιπωρίας να ταξιδέψεις κατάστρωμα ανεβαίνει και το κόστος για τους ανεμβολίαστους, είναι κάτι που θα φανεί το επόμενο διάστημα, τόνισε ο κος Μιχαλάκης, ο οποίος αρκετά προβληματισμένος εναπόθεσε τις προσδοκίες του στο... Θεό, λαμβάνοντας υπ'οψιν και τις αναφορές των επιστημόνων για 4ο κύμα πανδημίας.

Πάντως όσον αφορά τον τουρισμό κρουαζιέρας, σημείωσε ότι μια προσέγγιση που θα είχαμε τον Σεπτέμβρη ακυρώθηκε, ενώ  πτήση τσάρτερ από Νορβηγία και αυτή έχει μετατεθεί για την 1η Αυγούστου και βλέπουμε...

Σχετικά Άρθρα