Τελευταία ημέρα σήμερα για τους υποψήφιους "μνηστήρες" της μαρίνας Χίου

Παρ, 02/02/2018 - 11:09

Το πρώτο, σε πρακτικό επίπεδο, επίσημο ενδιαφέρον επενδυτών για την μαρίνα της Χίου θα φανεί σήμερα μετά τις 5 το απόγευμα οπότε θα ολοκληρωθεί η υποβολή προτάσεων υποψηφίων, μετά την παράταση που έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ, για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας.

Σύμωνα με πληροφορίες υπάρχει και Χιώτικο επενδυτικό ενδιαφέρον, απομένει όμως να δούμε την εξέλιξη, σε μια διαδικασία που για πρώτη φορά δείχνει ότι μπορεί να ξεβαλτώσει ένα έργο που επί δεκαετίες έχει αφεθεί στον... αυτόματο.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, όπως γίνεται και στην περίπτωση της μαρίνας Αλίμου όπου ήδη δέκα επενδυτικά σχήματα, στα οποία μετέχουν μεταξύ άλλων ξένοι και εγχώριοι όμιλοι όπως η Lamda Development, η Ακτωρ Παραχωρήσεις, η Dogus, η J&P Avax, η Koç Holding, η Ιντρακόμ και η Αρχιρόδον, εξεδήλωσαν επίσημα ενδιαφέρον στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, θα αξιολογηθούν οι υποψήφιοι προκειμένου να επιλεγούν εκείνοι που θα προκρίθούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, η οποία θα ολοκληρωθεί με την υποβολή των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.

Σχετικά Άρθρα