Τέλη κυκλοφορίας: Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης πληρωμής

Πέμ, 12/11/2020 - 15:13

Ξεκινά τις επόμενες ημέρες η ανάρτηση στο Taxisnet των τελών κυκλοφορίας για το 2021.

Τα ποσά δεν μεταβάλλονται σε σχέση με πέρυσι.

Φέτος, όμως, οι συνθήκες για τους πολίτες είναι πολύ διαφορετικές σε σχέση με πέρυσι, λόγω κορωνοϊού. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί και πέρα από το τέλος του 2021 η προθεσμία για την πληρωμή τους, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις.

Με δεδομένο το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα μπορεί να βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας μέχρι και το τέλος του χρόνου και για να μην υπάρξουν οι συνηθισμένες ουρές στις Δ.Ο.Υ για την παράδοση πινακίδων, το υπουργείο μελετά το ενδεχόμενο να είναι πιο ελαστικό.

Το επόμενο χρονικό διάστημα μένει να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την όποια παράταση δοθεί για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων.

Το ύψος των τελών κυκλοφορίας δεν αλλάζει σε σχέση με πέρυσι, όπως επίσης και η φιλοσοφία. Δηλαδή τα παλιά αυτοκίνητα πληρώνουν τέλη ανάλογα με τον κυβισμό και τα νεότερα (με ηλικία μικρότερη της δεκαετίας) ανάλογα με τους ρύπους που εκπέμπουν.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα