Τελικά θα γίνει και φέτος η Διεθνής έκθεση Σμύρνης

Σάβ, 19/09/2020 - 07:13

Μέχρι και τον περασμένο μήνα Ιούλιο δεν υπήρχε η βεβαιότητα για την διοργάνωση της 89ης Διεθνούς Εκθέσεως Σμύρνης, λόγω της πανδημίας και της αποφυγής συνωστισμού, που ευνοεί την διάδοση του κορωνοϊού.

Ύστερα από πολλές παλινδρομήσεις ορίσθηκε η διοργάνωση να γίνει 4 με 8 Σεπτεμβρίου οπότε η πανηγυρική λήξη της θα συμπίπτει με την 9η Σεπτεμβρίου, ήμερα που εορτάζεται η απελευθέρωση της Σμύρνης.

Νεώτερες όμως αποφάσεις όρισαν την διεξαγωγή μεταξύ 9-13 Σεπτ. Οι διοργανωτές IZFAS διαβεβαιώνουν ότι θα ληφθούν και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας (αποστάσεις, μάσκες, απολυμαντικά, κ.λπ.) κατά του COVID-19.

Η Διεθνής Έκθεση Σμύρνης İzmir Enternasyonal Fuarı) είναι η παλαιότερη έκθεση στην Τουρκία, Η έκθεση περίπτερα και το φεστιβάλ πολιτισμού διοργανώνονται στο τεράστιο πάρκο Kültürpark ή Φουάρ, στο κέντρο της πόλης, εκεί που πάλαι ποτέ ήταν η ελληνική συνοικία της Σμύρνης πριν την μεγάλη φωτιά του 1922.

Κατ’ αναλογία της Σμύρνης είναι και η δική μας 86η ΔΕΘ της Θεσσαλονίκης, η οποία λόγω της πανδημίας φέτος ματαιώθηκε και στη θέση της θα διοργανωθεί το Thessaloniki Helexpo Forum από 11 έως 20 Σεπτεμβρίου, πολιτική-οικονομική συνάντηση σχετική με τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων μηνών. Δύσκολοι καιροί για όσους είχαν προγραμματίσει να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη ή τη Σμύρνη να ψυχαγωγηθούν και να σεργιανίσουν στις εκθέσεις τους.

Σχετικά Άρθρα