Θετικό το μεταφορικό ισοδύναμο.. όταν το δούμε, αλλά την απώλεια του μειωμένου ΦΠΑ δεν την καλύπτει

Δήλωσε στην "Α" ο Πρόεδρος του ΣΦΟ, Γ. Δανιήλ
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 11/07/2018 - 15:19
Ηχητικό απόσπασμα: 

Η ζημιά που έγινε με την αύξηση του ΦΠΑ δεν μπορεί να καλυφθεί, αλλά για τα νησιά είναι ένα θετικό μέτρο, ανέφερε σήμερα σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Α" ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Φίλοι Οινουσσών", Γιώργος Δανιήλ, αναφερόμενος στο Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Επισήμανε ωστόσο ότι από το 2007 οι Αιγνουσιώτες, όπως και οι κάτοικοι των υπολοίπων νησιών με πληθυσμό κάτω των 1.000 ατόμων, μεταφέρονται δωρεάν.

Ο ΣΦΟ έχοντας το πλοίο "Οινούσσες ΙΙΙ", είπε ο κ. Δανιήλ, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα που ζητά το Υπουργείο για την έκδοση εισιτηρίων, μιας και θα πρέπει να καταγράφεται και ο μοναδικός αριθμός νησιώτη για να μπορούν οι δικαιούχοι του πιλοτικού προγράμματος να αναμένουν την επιστροφή των χρημάτων που τους αναλογούν.

Το πόσα θα είναι αυτά τα χρήματα, πότε θα τα πάρουν και άλλες λεπτομέρειες, είναι ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας, εξήγησε ο κ. Δανιήλ,  με την επισήμανση ότι πρέπει η διαδικασία που αφορά τους ωφελούμενους νησιώτες να είναι απλή για να μην χρειαστεί να καταφύγουν σε λογιστές, με το όποιο κόστος.

Τέλος ανέφερε ότι από τα βασικότερα για την επιτυχία του μέτρου θα είναι να τροφοδοτείται ο λογαριασμός που θα το χρηματοδοτεί, ώστε να υπάρξει κάλυψη των δικαισούχων και διάρκεια στην εφαρμογή του (προς το παρόν έχουν εξασφαλιστεί 50 εκ. ευρώ μέχρι και το τέλος του έτους).

 

 

Σχετικά Άρθρα