Χίος, Κυριακή 31 Μαΐου

Τι θέλει Ιαπωνικό τηλεοπτικό συνεργείο στη Χίο;

Τετ, 11/09/2019 - 14:26

 

Τηλεοπτικό συνεργείο από την Ιαπωνία θα βρεθεί την Παρασκευή στη Χίο για να τραβήξει πλάνα από την καλλιέργεια της μαστίχας.

Όπως είπε στο Ράδιο «Α», ο Πρόεδρος της ΕΜΧ, Γιώργος Τούμπος, η Ιαπωνία είναι μια αγορά που εδώ και 20 χρόνια ενδιαφέρει την Ένωση κι έχουν γίνει ενέργειες προσέγγισης.

Μάλιστα εκτιμά ότι με δεδομένες τις θετικές εξελίξεις στην Κορέα, όπου πλέον η ετήσια ζήτηση μαστίχας φτάνει στους 15 τόνους, θα υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον και στην όμορη Ιαπωνία, όπου μάλιστα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τις ιδιότητες της μαστίχας!

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 30/05/2020 - 18:52

Τα μέτρα επανεκκίνησης και στήριξης του τουριστικού κλάδου της Χίου και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του νησιού που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid – 19, ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης που είχε σήμερα ο Υπουργός Mετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με τους εκπροσώπους του Φορέα Τουρισμού Χίου και την Ένωση Ξενοδόχων  του νησιού. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε οι εκπρόσωποι των δύο φορέων παρουσίασαν στον κ. Μηταράκη τις προτάσεις τους για την ενίσχυση των προγραμμάτων τουρισμού που αφορούν στην Χίο, όπως μεταξύ άλλων είναι: το πρόγραμμα τουρισμός για όλους-voucher διακοπών, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, σε συνδυασμό με την πρόταση για επιδότηση των μεταφορών ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων, την μείωση του ΦΠΑ διαμονής, καθώς και την δωρεάν κατάρτιση και πιστοποίηση των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου έναντι της πανδημίας.