Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Ξέμειναν από καύσιμα τα Ψαρά

Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 20/10/2017 - 12:24
Ηχητικό απόσπασμα: 

Αίτημα χρόνων ήταν για τα Ψαρά η λειτουργία βενζινάδικου στο νησί, κάτι που τελικά κατάφεραν, αλλά από χθες καλούνται να θυμηθούν τα… παλιά, αφού το νησί ξέμεινε από καύσιμα, εξαιτίας της απεργίας των Τελωνειακών που δεν επέτρεψε να γίνει έλεγχος στο βυτίο που μεταφέρθηκε ακτοπλοϊκώς στο νησί.

«Καύσιμα μεταφέρονται με πλοίο δύο φορές το μήνα από τη Χίο. Δεν είναι μόνο το πετρέλαιο θέρμανσης που δεν έχουμε, δεν υπάρχει ούτε βενζίνη και τώρα πια  εγκεκριμένο δρομολόγιο είναι προγραμματισμένο για τον επόμενο μήνα, άρα θα πρέπει να μείνουμε έτσι για 10 ημέρες, εκτός κι αν το υπουργείο Ναυτιλίας εγκρίνει έκτακτο δρομολόγιο για μεταφορά καυσίμων. Στο μεταξύ χθες 5 οχήματα έφυγαν χωρίς βενζίνη από το πρατήριο, ενώ και οι εργολάβοι που κάνουν δουλειά στο νησί θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα», ανέφερε στην «Α» ο Δήμαρχος των Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος, αναδεικνύοντας την ανάγκη προώθησης του αιτήματός τους.

Σχετικά Άρθρα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΘΕΟΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΠΟΧΗ
Παρ, 05/06/2020 - 14:17

Προσπαθούμε, προωθούμε, εργαζόμαστε, για τον τουρισμό στο Βόρειο Αιγαίο, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας καθώς χτες πραγματοποιήθηκε περιφερειακό συμβούλιο τουρισμού με την συμμετοχή και  του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Σύμφωνα με τον κ. Νύκτα αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την τουριστική ανάπτυξη στην μετά κορωνοϊού εποχή αλλά και τα πρωτόκολλα υγείας σύμφωνα με τα οποία θα λειτουργήσουν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Παράλληλα ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος τόνισε ότι αυτό που φέρνει τους επισκέπτες-τουρίστες στα νησιά μας είναι οι φυσικές ομορφιές τις οποίες πρέπει να προστατεύουμε.