Χίος, Δευτέρα 1 Ιουνίου

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα

Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 08/04/2020 - 15:18
Ηχητικό απόσπασμα: 

Ας μην χάνουμε την ελπίδα μας, προτρέπει η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων σε ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταλύματα στη Χίο, Υπατία Πολιτάκη, παρόλο που η κατάσταση στον κλάδο τους είναι αρκετά δύσκολη, με το ευπαθές τουριστικό προϊόν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, να βρίσκεται σε αχαρτογράφητα νερά.

Κάποιοι συνάδελφοί της εξακολουθούν και σήμερα να δουλεύουν – λόγω προσφυγικού- μεταναστευτικού, μιας και αρκετές μονάδες παρέμειναν ανοιχτές στο νησί, ωστόσο οι εποχιακές επιχειρήσεις έχουν μπει στην αναμονή, όπως και οι εργαζόμενοι τους, ενώ οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που είχαν ανεργία τουλάχιστον γνωρίζουν ότι θα επεκταθεί κατά 2 μήνες. Ωστόσο με τις ιδιαιτερότητες που έχει η τουριστική σεζόν στο νησί μας υπάρχουν και αρκετοί που ή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της ανεργίας, ή δουλεύοντας περιστασιακά δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν κάποια χρήματα τώρα, που έχει παγώσει η αγορά και δεν γνωρίζουν αν και πότε θα επανέλθουν στην δουλειά. Χαρακτηριστική η περίπτωση συναδέλφου της, όπως είπε, που επειδή έκανε 3 μεροκάματα τον Γενάρη  δεν μπορεί  να καλυφθεί ούτε με το επίδομα των 800 ευρώ, ούτε να λάβει ανεργία.

Στους προβληματισμούς για το μέλλον η κα Πολιτάκη προσέθεσε και την αβεβαιότητα που υπάρχει για τη συνέχεια του τουριστικού ρεύματος από Τουρκία, που ήταν και το κυριότερο στο νησί, το οποίο και λόγω πανδημίας και εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης στην γείτονα ουδείς γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί το επόμενο διάστημα.

Παρά ταύτα - όπως προαναφέραμε-  ελπίζει και περιμένει να δει μήπως σωθεί η φετινή σεζόν – όποτε ξεκινήσει – από τον εσωτερικό τουρισμό.

 

Σχετικά Άρθρα

Μέχρι την Τετάρτη αιτήσεις στο Δήμο
Δευ, 01/06/2020 - 15:20

Ο Δήμος Χίου σύμφωνα με την υπ’ αριθ.311/2020 (ΑΔΑ:6ΩΟ0ΩΗΝ-ΤΩ4) Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισε την πρόσληψη είκοσι (20) ΥΕ 16 Εργάτες Καθαριότητας, πέντε(5) ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων και δυο (2) ΔΕ29 Οδηγούς , για την ενίσχυση των υπηρεσιών της Δ/νσης Καθαριότητας στα πλαίσια της αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Κατόπιν τούτου ανακοινώνει ότι θα προσλάβει με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως τέσσερις (4) μήνες, την εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητα:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ

ΥΕ 16 Εργατών Καθαριότητας

20

ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων

5

ΔΕ 29 Οδηγών με άδεια οδήγησης Γ(C) κατηγορίας και κάρτα ψηφιακού ταχογράφου

2

Για την πρόσληψη ΥΕ16 Εργατών Καθαριότητας και ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων δεν απαιτούνται ειδικά τυπικά προσόντα, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ 2 του Ν 2527/1997.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτηση τους μαζί με το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά , στο γραφείο του Πρωτοκόλλου του Δήμου Χίου (Δημοκρατίας 2, Χίος). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Τετάρτη 3/6/2020. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 22713-50821 και 22713-50884 (Αρμόδιοι υπάλληλοι: κ. Θ. Χαβιάρα και Μ. Φραγκάκη).