
Η αναγνώριση του έργου παράγεται στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου ως πρότυπο ανάπτυξης συνεταιριστικής οργάνωσης, ήρθε και δια στόματος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο του 11ου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας στο Porto Palace Hotel Thessaloniki.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της ΕΜΧ, Γιώργος Τούμπος, " στο βήμα βρίσκεται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κος Κωνσταντίνος Τσιάρας ο οποίος εκτός των άλλων μπροστά σε ενα πολυπληθές ακροατήριο (Υπουργός Εσωτερικών, Ανώτατα Κρατικά και Τραπεζικά Στελέχη, Στελέχη του Αγροτοδιατροφικού τομέα κλπ) αναλύει τα οφέλη του Συνεταιρίζεσθαι για τους Ελληνες γεωργούς και τον Πρωτογενή τομέα στο σύνολό του.
Σε μια αποστροφή του λόγου του αναφέρει ".....εν πάση περιπτώση κάντε το όπως η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου - Chios Gum Mastic Growers Association ένας νησιώτικος Συνεταιρισμός που κατάφερε να κανει την Μαστίχα, Παγκόσμιο Brand.."
"Η αλήθεια είναι οτι αιφνιδιαστήκαμε στο άκουσμα των παραπάνω, συνάμα όμως γεμίσαμε απο Υπερηφάνεια!!!
Υπερηφάνεια για όλους αυτούς τους ανθρώπους της Μαστίχας, Καλλιεργητές και Στελέχη, που με σκληρή δουλειά έχουν καταστήσει τον Συνεταιρισμό της Μαστίχας να είναι παράδειγμα και σημείο αναφοράς για όλον τον Ελλαδικό χώρο", καταλήγει ο Γ. Τούμπος.