Χίος, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου

Zητά χρηματοδότηση από το Επιμελητήριο η ΟΕΒΕ Χίου

Τετ, 26/06/2019 - 15:21

Χρηματοδότηση ζητά από το Επιμελητήριο η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Χίου, καθώς και τα πρωτοβάθμια σωματεία της, κάνοντας γνωστό ότι στο αίτημα αυτό μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ανταπόκριση, γεγονός που δυσχεραίνει τη λειτουργία τους.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

"Με βάση τον προηγούμενο Επιμελητηριακό Νόμο, ο οποίος δεν ισχύει πλέον, το 3% των εσόδων του Επιμελητηρίου ανά έτος δινόταν στα Πρωτοβάθμια Σωματεία και την Ομοσπονδία.

Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου και τα Σωματεία-μέλη βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική θέση καθώς η κατάργηση του Συνδικαλιστικού πόρου από το Επιμελητήριο σε συνδυασμό με τις μεγάλες καθυστερήσεις αποπληρωμής των Προγραμμάτων Κατάρτισης Λ.Α.Ε.Κ. από τον Ο.Α.Ε.Δ., έχουν μειώσει σε μεγάλο βαθμό τα έσοδα.

Η ύπαρξη των σωματείων και η συνέχιση του έργου της Ομοσπονδίας είναι αλληλένδετα με το συνδικαλισμό και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων των επαγγελματιών ανά κλάδο.

Η Ο.Ε.Β.Ε από τον Ιούνιο του 2018, για την καλύτερη οργάνωση και εξυπηρέτηση της ίδιας, αλλά και των σωματείων-μελών της απέκτησε δικά της γραφεία, με υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη και αίθουσα κατάλληλη για εκδηλώσεις 60 ατόμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έναρξη της λειτουργίας των γραφείων έχουν πραγματοποιηθεί 40 περίπου συσκέψεις σωματείων , γενικές συνελεύσεις, διοικητικά συμβούλια αλλά και εκδηλώσεις για επαγγελματίες με επιτυχία. Κατόπιν αυτών και με απόφαση Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων της Ο.Ε.Β.Ε. κρίθηκε απαραίτητη η συνέχιση λειτουργίας του χώρου αυτού.

Το Δεκέμβριου του 2018 η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου γνωστοποίησε στο Επιμελητήριο Χίου με επιστολή με Αρ. Πρωτ. 1091 την οικονομική κατάσταση και αιτήθηκε οικονομική ενίσχυση. Από το Μάρτιο του 2019 και μετά τη Γενική Συνέλευση τα σωματεία-μέλη, το καθένα ξεχωριστά ενεργοποιήθηκαν και αιτήθηκαν την οικονομική τους ενίσχυση αλλά και της Ο.Ε.Β.Ε…

Παρόλα αυτά, έχουν μεσολαβήσει αρκετοί μήνες και δεν υπήρξε απάντηση από την πλευρά του Επιμελητηρίου.

Ο λόγος γνωστοποίησης της κατάστασης είναι για την ενημέρωση των επαγγελματιών για τις προσπάθειες της Ο.Ε.Β.Ε. και των μελών της να κρατηθούν «ζωντανά», και η αδιαφορία από την άλλη πλευρά.

Για ακόμη λοιπόν μια φορά, ζητάμε από το Επιμελητηρίου Χίου να «ξεθάψει» τα αιτήματά μας, να εξεταστούν από το Δ.Σ. και αναμένουμε την στήριξη του."

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 19/11/2019 - 16:48

Το Alba Graduate Business School, The American College of Greece και η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) επισκέπτονται τη Χίο με το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας GreenHouse. Μεταξύ 22 έως 26 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δράσεις για την υποστήριξη, την ανάδειξη και την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην πόλη.

Το GreenHouse Χίος περιλαμβάνει το διήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο GreenHouse Workshop για επιχειρηματίες, ενημερωτική εκδήλωση για τη χρήση ψηφιακών μέσων στην επιχειρηματικότητα, παρουσίαση για το οικογενειακό επιχειρείν, δράσεις για μαθητές και άλλα. Στόχος του GreenHouse είναι να συνδυάσει την τεχνογνωσία του Alba Graduate Business School με τη δυναμική της χιώτικης επιχειρηματικότητας. Σκοπός του είναι να δώσει μια συνολική υποστήριξη στην επιχειρηματική δράση της πόλης, ανεξάρτητα από ηλικία, αντικείμενο και στάδιο ανάπτυξης.

Όλες οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του GreenHouse Χίος είναι δωρεάν και ανοικτές στο κοινό. Το διήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο GreenHouse Workshop για επιχειρηματίες πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης. Έχει συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων και η επιλογή γίνεται μετά από δήλωση συμμετοχής για την παρακολούθησή του. Το GreenHouse Χίος υλοποιείται υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Χίου.

Η προσπάθεια αυτή είναι μέρος του VentureGarden, μιας προσπάθειας για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα μέσα από την εκπαίδευση που ξεκίνησε το 2014. Συνδημιουργήθηκε από την Ελληνική Πρωτοβουλία, το Alba Graduate Business School, The American College of Greece στην Αθήνα και το American College of Thessaloniki (ACT) στη Θεσσαλονίκη. Το GreenHouse έχει πραγματοποιηθεί από το Alba σε επτά άλλες πόλεις στην Νότια Ελλάδα και μαζί με το VentureGarden στην Αθήνα έχουν υποστηρίξει περισσότερους από 450 επιχειρηματίες.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Σοφία Φουκαράκη (sfoukaraki@alba.acg.edu, 210-8964531), υπεύθυνη του προγράμματος στο Alba Graduate Business School.

 

Σχετικά με το Alba Graduate Business School

Tο Alba Graduate Business School, The American College of Greece, λειτουργεί ως ένας ανεξάρτητος μη κρατικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός υπό την αιγίδα του ΣΕΒ, της ΕΕΔΕ και του ΕΒΕΑ, με στόχο να εκπαιδεύσει τους οραματιστές ηγέτες του αύριο και να προωθήσει ενεργά την επιστημονική έρευνα και τη δημιουργία νέας γνώσης. Το Alba προσφέρει 14 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και φέρει την επίσημη αναγνώριση του New England Commission of Higher Education (NECHE). Όλα τα ΜΒΑ προγράμματα είναι πιστοποιημένα από το The Association of MBAs, ενώ το MSc in Finance και το MSc in SHRM από το EFMD Programme Accreditation System.

Σχετικά με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με ιστορία 144 ετών. Αποτελείται από τρεις εκπαιδευτικές μονάδες: το Γυμνάσιο και Λύκειο-ΙΒ Pierce, το Deree –που προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα– και το Alba Graduate Business School. Στο πλαίσιο της αποστολής του να παρέχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει ετησίως περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής υποστήριξης.