

Με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο στη Βοστώνη που μένουν 100.000 Έλληνες ψήφισαν 250 άτομα, ανέφερε ο Στέφανος Μπουμπούλης, Ταμίας της Ένωσης Χιακών Σωματίων ΗΠΑ και Καναδά σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο του επικείμενου συνεδρίου των ομογενών μας που θα γίνει 3 με 6 Αυγούστου στη Χίο.
“Θέλουμε να ψηφίζουμε”, τόνισε επισημαίνοντας ότι εκτός της αγάπης που έχουν για τη χώρα πολλοί εξ’ αυτών κάνουν φορολογική δήλωση, πληρώνουν φόρους και πρέπει να έχουν άποψη.
Ενδιαφέρουσα ήταν η θέση του και για το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν οι ομογενείς για τη διατηρηθεί η ελληνική γλώσσα στις επόμενες γενιές.
Στο ερώτημα εάν η ελληνική πολιτεία συνδράμει, σημείωσε ότι σήμερα έχει αναλάβει η Αρχιεπισκοπή με τη λειτουργία κάποιων τμημάτων, όμως αυτό δεν είναι αρκετό.
Κλείνοντας ο κύριος Μπουμπούλης ανέφερε: “Εμείς πρέπει να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας και να χρηματοδοτήσουμε σχολεία εάν θέλουμε να κρατήσουμε την ελληνική γλώσσα”,