Δωρεές Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου στο Σχολείο της Βολισσού και «ΟΜΙΚΡΟΝ»

Παρ, 01/09/2023 - 07:24

Άκρως συγκινητικές ήταν οι δωρεές του Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου «Πελιναίον – Αγία Μαρκέλλα» στην μυροβόλο Χίο. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Μουτάφης πλαισιωμένος από στελέχη και μέλη του Συλλόγου που βρίσκονται με διακοπές στην Χίο συναντήθηκαν στην Βολισσό με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Πέγκυ Παραγιού και τον διευθυντή του Σχολείου της Βολισσού, Σωτήριο Παραδείση και τους παρέδωσαν επιταγή αξίας τριών χιλιάδων δολαρίων για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου εν όψει του νέου σχολικού έτους.

Παράλληλα παρέδωσαν στον πρόεδρο και στον γραμματέα της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης «ΟΜΙΚΡΟΝ», κ.κ. Γιώργο Ροδάκη και Γιώργο Περιστέρη, αντίστοιχα, επιταγή αξίας $2.000 για την προσφορά τους στο δύσκολο έργο της δασοπυρόσβεσης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου «Πελιναίον – Αγία Μαρκέλλα», κ. Δημήτριος Μουτάφης μετά το πέρας της συνάντησης επικοινώνησε με τις «Αναμνήσεις» και εξέφρασε την συγκίνησή του για την ευγνωμοσύνη που εξέφρασαν οι ευεργετούμενοι από την γενναιοδωρία των στελεχών και των μελών του Συλλόγου.

Στιγμιότυπο από το δείπνο πουπαρατέθηκε στην Βολισσό, όπου ανακοινώθηκαν και οι δωρεές.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι οι δωρεές αυτές έχουν συμβολικό χαρακτήρα και είναι δηλωτικές του ενδιαφέροντος των ομογενών για τα σχολεία της Χίου, καθώς επίσης για την πυροπροστασία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το σχολείο της Βολισσού, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έχει ευεργετηθεί από τις δωρεές των ομογενών και συνεχίζει να ευεργετείται από την γενναιοδωρία του Γιώργου Μαλαφή που προσφέρει τέσσερις περίπου χιλιάδες δολάρια τον χρόνο για μαθητές του Σχολείου της Βολισσού που δεν θα είναι μόνιμοι κάτοικο της Αμανής.

Οι δωρεές αυτές αποκτούν μεγαλύτερη αξία και σημασία, διότι προέρχονται από έναν Σύλλογο ο οποίος επενδύει κάθε χρόνο πολλές χιλιάδες δολαρίων για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Αγίας Μαρκέλλας στα όρη Κάτσκιλς της Νέας Υόρκης. Όλα τα έργα, συμπεριλαμβανομένης και της εν εξελίξει ανέγερσης του πρόναου εκτελούνται αποκλειστικά και μόνο με τον οβολό των ομογενών.

Ετήσιος χορός

Ο Σύλλογος Βορειοχωριτών Χίου «Πελιναίον – Αγία Μαρκέλλα», όπως επεσήμανε ο κ. Μουτάφης ετοιμάζεται και για τον ετήσιο χορό που θα λάβει χώρα το βράδυ του Σαββάτου, 4ης Νοεμβρίου 2023 στην κοινοτική αίθουσα της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρονξ.  Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ψυχαγωγικές και ερανικές εκδηλώσεις του έτους στην οποία τιμούν στελέχη και μέλη για την πολυετή προσφορά στον Σύλλογο και στην ομογένεια.

Κατά την διάρκεια του χορού θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες στον Χρήστο Βαρδάκη, λογιστή και Νίκο Καλογερά, για την πολυσχιδή προσφορά και δράση τους.  

Πηγή: www.anamniseis.net

Σχετικά Άρθρα