Έφυγε ο γιατρός Στέλιος Μουτάφης

Τρί, 29/03/2022 - 20:34

Έφυγε από την ζωή ο διακεκριμένος ιατρός, εξαίρετος Χιώτης ευπατρίδης και επί μακρά σειρά ετών Αντιπροέδρος της Χιακής Αδελφότητος Αττικοβοιωτίας "ο Κοραής", του Δ.Σ. του Δρομοκαϊτείου Θεραπευτηρίου και Προέδρου του Συλλόγου Βολισσιανών Αττικής, Στέλιος Μουτάφης.

Όπως σημειώνει το στέλεχος της Αδελφότητος και σημερινός Δήμαρχος Οινουσσών Γ. Δανιήλ, ο Στέλιος Μουτάφης, ήταν διαπρεπής επιστήμων, φιλογενής πατριώτης, πρωταγωνιστής σε σημαντικές πνευματικές και μορφωτικές επιτυχίες της Αδελφότητας και της παροικίας της Αττικής, πάντα παρών στα χιακά κελεύσματα, δημιουργικός κι αποφασιστικός, ένας "δάσκαλος" των χιακών αντιλήψεων και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας.

Κάθε συνεδρίαση στον "Κοραή" με παρόντες τον Στέλιο Μουτάφη, τον Αντ. Χαροκόπο, τον Ισίδωρο Πρώϊο, τον Κώστα Φαφαλιό κ.α. θα μείνει στη μνήμη μας ως χιακή διδακτική παράδοση ορθογνωμίας κι ορθοπραξίας.

Εκφράζοντας στους οικείους του και στην μεγάλη ιστορική οικογένεια της Βολισσού, που την τίμησε με την προσφορά του, τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας, εύχομαι η στάση ζωής του και το παράδειγμά του να βρει μιμητές. Τους έχουμε μεγάλη ανάγκη για τη Χίο και την Ελλάδα".

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Τετάρτη 30/3/2022 στην 1:00 μ. στον Ι.Ν. Αγίων Ασωμάτων στο Θησείο.

Αντί στεφάνου, η οικογένειά του επιθυμεί να γίνουν δωρεές προς το Σύλλογο Φίλων Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς Αγ. Ανάργυροι: GR4101401380138002002005693 Alpha bank.

Σχετικά Άρθρα