Χίος, Τετάρτη 15 Αυγούστου

Έκοψαν την πίτα τους οι Χιώτες της Αχαϊας

Παραδοσιακά και με ενημέρωση για τον Κάμπο
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 30/01/2018 - 15:46

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Χίων Νομού Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου δημιούργησαν μία άκρως εορταστική και ζεστή ατμόσφαιρα, η οποία ενισχύθηκε από τους νησιώτικους χορούς με παραδοσιακές ενδυμασίες του Χορευτικού Τμήματος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ρωμανού και όλοι μαζί ταξιδέψαμε για λίγο στη Χίο και το Αιγαίο!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μιχάλης Κουκιάς έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου και των εκδηλώσεων του Συλλόγου για τη χρονιά που πέρασε. Κατόπιν, ο ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γεώργιος Κοκκινάκης ανέπτυξε τη μελέτη του με θέμα την περιοχή του Κάμπου της Χίου και τίτλο «Ο Κάμπος της Χίου - Μοναδικός συνδυασμός οικιστικής και γεωργικής ανάπτυξης».

Στη συνέχεια, ο Αιδεσιμότατος Πατέρας Κωνσταντίνος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και μας ευχήθηκε για το νέο έτος. Κατόπιν, οι καλεσμένοι φίλοι μας συνδυάστηκαν με τα μέλη του Χορευτικού Τμήματος και όλοι μαζί χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από τη Χίο, υπό το ρυθμό του «Δετού», του «Τρίπατου», της «Χασαπιάς» και του «Πυργούσικου», σε κλίμα γιορτινό και καθ’ όλα συγκινητικό!

Τέλος, εκτός από την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα, προσφέρθηκαν στους καλεσμένους παραδοσιακά χιώτικα κεράσματα της κας Ειρήνης Κουκιά και λικέρ Μαστίχα Κάστρο.

Την εκδήλωση συντόνισε η δικηγόρος Ελένη Χάχαλη, μέλος του Συλλόγου.

Ο Σύλλογός μας εκφράζει δημόσια τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωσή του, στον Πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ρωμανού κ. Οδυσσέα Παναγόπουλο, στη δασκάλα του Χορευτικού Τμήματος κα Ιωάννα Ζιάκου, καθώς και στη χορηγό ποτοποιία ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ «Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ»

Ο Σύλλογος Χίων Νομού Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» ιδρύθηκε το έτος 2000 από Χιώτες της Αχαΐας, ώστε με εκδηλώσεις και δράσεις, οργανωμένα να γιορτάζουν και να τιμούν επετείους σχετικές με την Χίο, να διατηρούν τους δεσμούς τους με αυτήν, να προωθούν τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων αλλά και να γνωρίσουν την ιστορία της, τα δημιουργήματα των κατοίκων της, την πολιτιστική της παράδοση και να συνειδητοποιήσουν την ιστορική της εξέλιξη και συνέχεια.

 

Πάτρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Για το Σύλλογο Χίων Νομού Αχαΐας

«Η Αγία Μαρκέλλα»

 

Ο Πρόεδρος Η Ταμίας

Μιχαήλ Κουκιάς Ευθαλία Κατσιγιάννη - Χάχαλη

Δελτίο Τύπου
Τρί, 31/07/2018 - 15:43
Καλλιμασιά

Ο Σύλλογος Καλλιμασιωτών Χίου - Αττικής υλοποιεί και φέτος το θερινό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων με στόχο να προσφέρει στους Χιώτες και στα παιδιά μας την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να αθληθούν δημιουργικά και να αναπτύξουν κοινωνικές επαφές την περίοδο του Αυγούστου όπου βρισκόμαστε όλοι μαζί στην αγαπημένη μας πατρίδα.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο 2018 μέσα στα πλαίσια του Παγκαλλιμασιώτικου Συνέδριου είναι οι παρακάτω:

  1. Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018.

Συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Καλλιμασιωτών Αμερικής ημερήσιας εκδρομής με πούλμαν. Επίσκεψη στην Ιερά Μονής Μυρσινιδίου, στάση για καφέ και βόλτα στα πανέμορφα Καρδάμυλα, επίσκεψη και φαγητό στην Λαγκάδα και επιστροφή στην Καλλιμασιά το απόγευμα. Εκκίνηση στις 09:00 από το Δημοτικό σχολείο Καλλιμασιάς. Δηλώσεις συμμετοχής έως 7 Αυγούστου.

  1. Κυριακή 12 Αυγούστου 2018.

Χοροεσπερίδα του Συλλόγου στο ξενοδοχείο Erytha Resort στον Καρφά. Θα τιμηθούν ο κ. Αργύριος Κοκκινάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής & ο κ. Αιμιλιανός Ευαγγελινός τ. Πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιμασιωτών Χίου Αττικής. Διασκέδαση με τους Αλέκο και Κική Γεωργούλη. Δηλώσεις συμμετοχής έως 10 Αυγούστου.

  1. Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018.

Διοργάνωση 1ης Ποδηλατάδας Καλλιμασιάς 2018. Εκκίνηση Αγία Παρασκευή Καλλιμασιάς στις 18:30. Διαδρομή Αγία Παρασκευή – Μέσα Διδύμα – Αγία Παρασκευή. Θα ακολουθήσει απονομή αναμνηστικών και επάθλων. Δηλώσεις συμμετοχής έως 13 Αυγούστου.

 

Σημειώνεται πως για την εξυπηρέτηση και την πληροφόρηση των ενδιαφερομένων που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα παρακάτω τηλέφωνα.

 

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Μαρία Παντελούκα: 6982128352

Ιωάννης Περίκος: 6944600235