Χίος, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου

Η πίτα των Πυργούσων Αττικής

Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 20/01/2018 - 19:33
Πίτα Πυργούσων

Ασφυκτικά γεμάτη ήταν στις 4 Φεβρουαρίου, η αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου, στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ»! Για μια ακόμη χρονιά επικράτησε το αδιαχώρητο από κόσμο , αφού εκατοντάδες Μέλη και φίλοι του Συλλόγου, προσήλθαν να δώσουν δυναμικό παρόν στο πλευρό του και σε μια "ζεστή" ατμόσφαιρα έκοψαν τη βασιλόπιτα! Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Γεώργιος Φραγκιαδάκης, δίνοντας πολλές ευχές σε όλους! Η πρόεδρος κα Μαρία Μπρη –Παπαμακαρίου, απευθύνοντας χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, αφού ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, τους πολυπληθείς φίλους του Συλλόγου, έδωσε ευχές για τη νέα χρονιά, κάλεσε τους νέους να είναι κοντά του και αναφέρθηκε συντόμως στις πλούσιες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη των μελών του τη χρονιά που έφυγε!

 

Όπως ανέφερε, ο Σύλλογος παρά την οικονομική κρίση και αυτή τη χρόνια θα συνεχίσει να υπηρετεί με πείσμα τους στόχους του, που είναι η ενίσχυση, καλλιέργεια και ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας του Πυργίου και της Χίου μας, μέσα από την αναβίωση, διατήρηση και μεταλαμπάδευση των παραδόσεων της πατρίδας μας.. Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και άλλα εορταστικά τραγούδια από την χορωδία του Ωδείου Χαϊδαρίου και την χορευτική ομάδα του Συλλόγου, υπό την καθοδήγηση της Διευθύντριας του Ωδείου Κας Ντόρις Κούνη-Θεοτοκά (πιάνο) και του καθηγητή του Ωδείου Κου Κώστα    Σταυρίδη(κιθάρα),έδωσαν εορταστικό χρώμα στην εκδήλωση. Η Χορευτική ομάδα του Συλλόγου, ντυμένη με τις παραδοσιακές πυργούσικες φορεσιές, καταχειροκροτήθηκε και ομόρφυνε την εκδήλωση, χορεύοντας τον Πυργούσικο και διάφορους χορούς!

Ο Σύλλογος βράβευσε με τιμητική πλακέτα την ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΥΡΓΙΟΥ, για την εθελοντική της δραστηριότητα και προσφορά. τόσο στο φυτικό κεφάλαιο του Πυργίου και του νησιού, όσο και στην κοινωνία! Σε όλους τους πυργούσους νέους φοιτητές  δόθηκε τιμητικός έπαινος και συμβολικό δώρο και ένα από τα βιβλία του ομότιμου καθηγητή κου Λαυρεντίου Δελασούδα που προσέφερε συμβολικά στα παιδιά και τίμησε την εκδήλωση!

Πίτα Πυργούσων

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 16/11/2018 - 14:50

Η "Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων" (ΟΛΣΑ) και η "Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων" (ΟΛΣΥ) σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες, τις Αδελφότητες και τους Συλλόγους, όλων των νησιών του Βορείου Αιγαίου που εδρεύουν στην Αττική διοργανώνουν τα «Ελευθέρια 2018».

Την ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης, για την επέτειο της απελευθέρωσης των νησιών του Αιγαίου, κατά την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων το 1912- 1913, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

11:30 π.μ.: Δοξολογία στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής, στη Νέα Σμύρνη. (Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 135)

12:00 π.μ. Τελετή στην αίθουσα του Συλλόγου Ιμβρίων (Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 80, Νέα Σμύρνη)

Το πρόγραμμα της τελετής στην αίθουσα του Συλλόγου Ιμβρίων περιλαμβάνει:

  1. Χαιρετισμούς προσκεκλημένων και εκπροσώπων των Ομοσπονδιών και των λοιπών Σωματείων.
  2. Προβολή ντοκιμαντέρ του Πολεμικού Μουσείου Αθήνας για τα γεγονότα της περιόδου 1912-1918.
  3. Παρουσίαση τοπικών χορών των νησιών του Βόρειο Ανατολικού Αιγαίου από το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Ανεμώτιας.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει μικρό κέρασμα.