Χίος, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου

Η πίτα του Ναυτικού Συλλόγου Κορυδαλλού

Δευ, 10/02/2020 - 06:56
Κατά γενική ομολογία όλων ήταν η καλύτερη εκδήλωση όλων των εποχών. Τα γραφεία του «ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ», από πολύ νωρίς γέμισαν ασφυκτικά. Παρά του ότι αυτή την Κυριακή, σε όλη την Αττική έκοβαν πίτες και το πρόγραμμα ήταν βεβαρυμμένο. Μέλη, φίλοι, Δημοτικές αρχές, και αδελφά Ναυτεργατικά Σωματεία μας τίμησαν με την πολύτιμη παρουσία τους.
 
Ενδεικτικά αναφέρω τον πρώτο Δημότη της πόλης μας τον Δήμαρχο Κορυδαλλού κ. Νίκο Χουρσαλά, συνοδευόμενο από τον κ Μιχάλη Τζιρίτα , εντεταλμένο  Δημοτικό Σύμβουλο για την ανάπτυξη του Πρασίνου. Ο Αγαπητός και Σεβαστός από όλους τους ναυτικούς κ. Ανδρ. Κομματάς, πρόεδρος του «ΝΑΤ» (Ναυτ. Απομαχικού Ταμείου).
 
Ο κ. Κωνστ. Παρ. Λεοντάρας Αντ/ρχος Λ.Σ (ε.α). καπετάν Δημ. Καραπιπέρης (Πρώην Πρόεδρος της Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν). ο Αγαπητός ταμίας της «ΠΕΣΠΕΝ», καπ. Γιώργ. Μαυράκης.
Το προεδρείο της «ΠΣΣ ΝΑΤ Κατωτ. Πληρωμάτων» με τους κκ, Προβατά Βασίλειο  Πρόεδρο,  Γεράσιμο Μελέτη Αντιπρόεδρο και Βελισαράτο Διον. ΓΓ. και τον παλαίμαχο συνδικαλιστή Κ. Κωβαίο. 
 
Την εκδήλωση χαιρέτησαν με μηνύματα τους οι συνάδελφοι καπ. Εμμ. Τσικαλάκης  και καπ. Μιχ. Φωτεινός Πρόεδρος και Αντ/δρος της «Π.Ε.Π.Ε.Ν» αντίστοιχα. Μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύως έστειλε ο παλαίμαχος και αγαπητός καπ. Νικ. Παπακυριάκης.
 
Ο κ. Νίκος; Κατσούλης, επικεφαλής της Παράταξης «Μαζί για τον Κορυδαλλό», και όπως πάντα εδώ και αρκετά χρόνια, μας τίμησε με την παρουσία της η φίλη κ. Ευγ. Μπαρμπαγιάννη, Πρόεδρος  του «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ DATA TYPE A.E» και νυν Περιφερειακή Σύμβουλος με τον κ. Γ. Πατούλη
 
Το Δέσιμο, η Αγάπη η Αλληλεγγύη η Ισότητα και ο Αλληλοσεβασμός μεταξύ των μελών, είναι αυτό το οποίο χαρακτηρίζει, διαχρονικά, τα μέλη του «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ». Όπως πάντα, αισθητή η παρουσία των Χιωτών του Κορυδαλλό με αισθητή υπεροχή των Λαγκαδούσων έναντι Αιγνουσιωτών και Καρδαμυλιτών.
 
Η εκδήλωση άνοιξε με τον σύντομο χαιρετισμό του Λαγκαδούδη προέδρου καπ. Μιχ.. Καριάμη προς τους παρευρισκόμενους. Ανέπτυξε το ιστορικό τις δράσεις και τους αγώνες του συλλόγου. Τόνισε τη σημασία και την προσφορά των αδικημένων από όλους Ναυτικών. Απένειμε τα εύσημα στις Δέσποινες και Μανάδες των παιδιών τους. Δεν  ξέχασε, όπως πάντα, να ευχαριστήσει το Δ.Σ. και τα μέλη του συλλόγου και ειδικά τους καπ. Γ. Μαυράκη και  θ. Ασημακόπουλο, για την Εμπιστοσύνη και την πολύτιμη βοήθεια τους.
 
Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους χαμένους και κεκοιμημένους συναδέλφους. Ευχήθηκε «ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ» σε όλους που δίνουν τον αγώνα τους στις θάλασσες του κόσμου. Ευχήθηκε κάθε καλό για το αύριο και ελπίδα αισιοδοξίας για   μέλλον της Αγαπημένης  Πατρίδας μας.
 
 
Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί -  παρεμβάσεις αντιστοίχως των κκ. Χρουσαλά Νικ. - Κομματά Α.- Καραπιπέρη Δ. – Λεοντάρα Κ. και Μελέτη Γ.
 
Μέσα σε κλίμα γενικής ευφορίας, ακολούθησε η καθιερωμένη συνεστίαση, με τα μέλη μας να παραμένουν ως αργά τις μεταμεσημβρινές ώρες και να μη τους κάνει όρεξη να εγκαταλείψουν  τον φιλόξενο και οικείο τόπο τους.
 
 
 
 
 
 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 20/02/2020 - 07:06
Άλλη μια επιτυχημένη εκδήλωση προστέθηκε στο ενεργητικό του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ»,το Σάββατο βράδι 15 Φεβρουαρίου. 
 
Μέλη αλλά και πολλοί φίλοι, του δραστήριου Συλλόγου, παρευρέθηκαν στον ετήσιο χορό του,δημιουργώντας μια ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα.
Στην έναρξη της εκδήλωσης η πρόεδρος κα Μαρία Μπρη  Παπαμακαρίου ,καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ειδικά την νεολαία που τίμησε την εκδήλωση και  τους κάλεσε να αναβιώσουν το έθιμο του «ΔΙΠΛΟΥ».  ΄Ετσι έπιασαν ένα τεράστιο διπλό…τραγουδώντας επαινετικά τραγούδια για το αγαπημένο τους χωριό και τα έθιμά του εντυπωσιάζοντας τους θεατέςΙ

 

Ας τραγουδήσουμε παιδιά πάλι κι αυτό το βράδυ

Και με τα μάτια της ψυχής θάμεστε στο λιβάδι!...   (ένα από τα δίστιχα της Προέδρου)

Ακολούθησε γλέντι ,με τον κόσμο να χορεύει με πολύ κέφι μέχρι τα ξημερώματα!΄Ολοι διασκέδασαν και χόρεψαν με την ψυχή τους,με την  εξαιρετική ορχήστρα των ΑΔΕΛΦΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗ (καταπληκτικοί όλοι τους,αϊδόνι η Στέλλα Δούκα) που ήρθε από την Χίο με έξοδα που κατέβαλλε ο κος Κώστας Λυμπουσάκης,που διασκέδασε μαζί με τους Πυργούσους και την οικογένειά του.  

Η πρόεδρος τον ευχαρίστησε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου,για την μεγάλη αυτή χορηγία και για την στήριξή του στις προσπάθεις του Συλλόγου.

Ο Πυργούσης στιχουργός Νίκος Νικολαϊδης,έκανε πάλι την έκπληξή του στους Πυργούσους,με τον Μιχάλη  Λυαγούρη  που με τη ξεχωριστή φωνή και ερμηνεία του καθώς και  την Ευαγγελία Βάλβη συνέβαλαν τραγουδώντας να συνεχίσει αμείωτο το κέφι των Πυργούσων.

Τον  ετήσιο χορό,τίμησαν με την παρουσία τους,ο Δήμαρχος  Χαιδαρίου κος Βαγγέλης Ντηνιακός και η δημοτική σύμβουλος κα Μέμη Κοντογιάννη, ο πρώην υπουργός  και βουλευτής  Μιχάλης Καχριμάκης,ο κος Απόστολος Ζέρμας εκπρόσωπος του Χιώτη Βουλευτή κου Νότη Μηταράκη κ.α