Χίος, Κυριακή 5 Απριλίου

Η πίτα του Ναυτικού Συλλόγου Κορυδαλλού

Δευ, 10/02/2020 - 06:56
Κατά γενική ομολογία όλων ήταν η καλύτερη εκδήλωση όλων των εποχών. Τα γραφεία του «ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ», από πολύ νωρίς γέμισαν ασφυκτικά. Παρά του ότι αυτή την Κυριακή, σε όλη την Αττική έκοβαν πίτες και το πρόγραμμα ήταν βεβαρυμμένο. Μέλη, φίλοι, Δημοτικές αρχές, και αδελφά Ναυτεργατικά Σωματεία μας τίμησαν με την πολύτιμη παρουσία τους.
 
Ενδεικτικά αναφέρω τον πρώτο Δημότη της πόλης μας τον Δήμαρχο Κορυδαλλού κ. Νίκο Χουρσαλά, συνοδευόμενο από τον κ Μιχάλη Τζιρίτα , εντεταλμένο  Δημοτικό Σύμβουλο για την ανάπτυξη του Πρασίνου. Ο Αγαπητός και Σεβαστός από όλους τους ναυτικούς κ. Ανδρ. Κομματάς, πρόεδρος του «ΝΑΤ» (Ναυτ. Απομαχικού Ταμείου).
 
Ο κ. Κωνστ. Παρ. Λεοντάρας Αντ/ρχος Λ.Σ (ε.α). καπετάν Δημ. Καραπιπέρης (Πρώην Πρόεδρος της Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν). ο Αγαπητός ταμίας της «ΠΕΣΠΕΝ», καπ. Γιώργ. Μαυράκης.
Το προεδρείο της «ΠΣΣ ΝΑΤ Κατωτ. Πληρωμάτων» με τους κκ, Προβατά Βασίλειο  Πρόεδρο,  Γεράσιμο Μελέτη Αντιπρόεδρο και Βελισαράτο Διον. ΓΓ. και τον παλαίμαχο συνδικαλιστή Κ. Κωβαίο. 
 
Την εκδήλωση χαιρέτησαν με μηνύματα τους οι συνάδελφοι καπ. Εμμ. Τσικαλάκης  και καπ. Μιχ. Φωτεινός Πρόεδρος και Αντ/δρος της «Π.Ε.Π.Ε.Ν» αντίστοιχα. Μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύως έστειλε ο παλαίμαχος και αγαπητός καπ. Νικ. Παπακυριάκης.
 
Ο κ. Νίκος; Κατσούλης, επικεφαλής της Παράταξης «Μαζί για τον Κορυδαλλό», και όπως πάντα εδώ και αρκετά χρόνια, μας τίμησε με την παρουσία της η φίλη κ. Ευγ. Μπαρμπαγιάννη, Πρόεδρος  του «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ DATA TYPE A.E» και νυν Περιφερειακή Σύμβουλος με τον κ. Γ. Πατούλη
 
Το Δέσιμο, η Αγάπη η Αλληλεγγύη η Ισότητα και ο Αλληλοσεβασμός μεταξύ των μελών, είναι αυτό το οποίο χαρακτηρίζει, διαχρονικά, τα μέλη του «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ». Όπως πάντα, αισθητή η παρουσία των Χιωτών του Κορυδαλλό με αισθητή υπεροχή των Λαγκαδούσων έναντι Αιγνουσιωτών και Καρδαμυλιτών.
 
Η εκδήλωση άνοιξε με τον σύντομο χαιρετισμό του Λαγκαδούδη προέδρου καπ. Μιχ.. Καριάμη προς τους παρευρισκόμενους. Ανέπτυξε το ιστορικό τις δράσεις και τους αγώνες του συλλόγου. Τόνισε τη σημασία και την προσφορά των αδικημένων από όλους Ναυτικών. Απένειμε τα εύσημα στις Δέσποινες και Μανάδες των παιδιών τους. Δεν  ξέχασε, όπως πάντα, να ευχαριστήσει το Δ.Σ. και τα μέλη του συλλόγου και ειδικά τους καπ. Γ. Μαυράκη και  θ. Ασημακόπουλο, για την Εμπιστοσύνη και την πολύτιμη βοήθεια τους.
 
Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους χαμένους και κεκοιμημένους συναδέλφους. Ευχήθηκε «ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ» σε όλους που δίνουν τον αγώνα τους στις θάλασσες του κόσμου. Ευχήθηκε κάθε καλό για το αύριο και ελπίδα αισιοδοξίας για   μέλλον της Αγαπημένης  Πατρίδας μας.
 
 
Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί -  παρεμβάσεις αντιστοίχως των κκ. Χρουσαλά Νικ. - Κομματά Α.- Καραπιπέρη Δ. – Λεοντάρα Κ. και Μελέτη Γ.
 
Μέσα σε κλίμα γενικής ευφορίας, ακολούθησε η καθιερωμένη συνεστίαση, με τα μέλη μας να παραμένουν ως αργά τις μεταμεσημβρινές ώρες και να μη τους κάνει όρεξη να εγκαταλείψουν  τον φιλόξενο και οικείο τόπο τους.
 
 
 
 
 
 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 18/03/2020 - 18:09
Σκυλίτσειο

Eν όψει των παρόντων δυσάρεστων καταστάσεων που σχετίζονται τόσο με την προστασία των συνόρων μας όσο και με την πανδημία του κοροναϊού, όλοι μας στο Chios Marine Club αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε αλλά και να δείξουμε έμπρακτα, την υποστήριξή μας στην Λιμενάρχη Χίου Αντιπλοίαρχο Λ.Σ κα. Ειρήνη Αργύρη, καλύπτοντας κάποιες από τις ανάγκες της Υπηρεσίας, καθώς επίσης και σε όλο το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, που προστατεύει την ακτογραμμή της πατρίδας μας, καθημερινώς και επί 24ώρου βάσεως, πάντα κοντά στο καθήκον τους.

Eπιπλέον, η Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων υποστηρίζει και στηρίζει έμπρακτα, το Γενικό Νοσοκομείο Χίου (Σκυλίτσειο) προσφέροντας έναν σημαντικό αριθμό στολών και μασκών υψηλής προστασίας για το ιατρικό προσωπικό που εργάζεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αλλά και σε όσους πιθανόν να ευρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας του κοροναϊού. Είναι ηθικό χρέος μας να αποδεικνύουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας σε εκείνους πού, με πιθανό κίνδυνο της υγείας τους και μέγιστο επαγγελματισμό, θα προσφέρουν κάθε ιατρική φροντίδα σε όσους συμπατριώτες μας, πιθανόν νοσήσουν.

Ευχόμαστε, όλο και περισσότερες οργανώσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό, προς όφελος της πατρίδας μας. Είναι υποχρέωσή μας να στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς του ανθρώπους στηρίζοντας, όχι μόνο με λόγια αλλά με έργα, τις έκτακτες απαιτήσεις των καθηκόντων τους, όπως εκτελούνται αναμφίβολα με τίμημα, σε καθημερινή βάση!