Ο φόβος του κορωνοϊού κρατά μακριά από τη Χίο τους Ομογενείς

"Αν βελτιωθούν οι συνθήκες, ίσως υπάρξει ενδιαφέρον μετά τον Ιούλιο", αναφέρει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών, Παντελής Μπουρνιάς
Δευ, 11/05/2020 - 13:14
Παντελής Μπουρνιάς

Ο φόβος του κορωνοϊού κρατά μακριά από το νησί μας τους Χιώτες Ομογενείς όπως ανέφερε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Πρόεδρος της τοπικής Ένωσής τους, Παντελής Μπουρνιάς.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ούτε πτήσεις, ενώ μπορεί εμείς εδώ στην Ελλάδα, λόγω των μέτρων που έλαβε έγκαιρα η κυβέρνηση να περιορίσαμε την μετάδοση του κορωνοϊού, αυτό όμως δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες, όπως η Αμερική. Μιλάω με φίλους, όχι μόνο στην Αμερική αλλά και αλλού και υπάρχει ο φόβος του κορωνοϊού. Η ψυχολογία είναι αρνητική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παντελής Μπουρνιάς, λέγοντας ότι όσοι είχαν προγραμματίσει ταξίδι το έχουν ακυρώσει.

Ο ίδιος ωστόσο έκλεισε την αναφορά του με μια νότα αισιοδοξίας, πιστεύοντας ότι αν ανοίξουν οι πτήσεις διεθνώς Αμερική - Ευρώπη, όπως συζητείται κι αν υπάρχουν θετικές εξελίξεις στον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού, τότε θα υπερισχύσει η αγάπη για την πατρίδα και μετά τον Ιούλη οι ομογενείς θα θελήσουν να έρθουν στο νησί, απολαμβάνοντας ένα ασφαλές περιβάλλον, που τουλάχιστον στην παρούσα φάση, κατάφερε να έχει η χώρα μας, έναντι του covid 19.

Σχετικά Άρθρα