Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Ο φόβος του κορωνοϊού κρατά μακριά από τη Χίο τους Ομογενείς

"Αν βελτιωθούν οι συνθήκες, ίσως υπάρξει ενδιαφέρον μετά τον Ιούλιο", αναφέρει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών, Παντελής Μπουρνιάς
Δευ, 11/05/2020 - 13:14
Παντελής Μπουρνιάς

Ο φόβος του κορωνοϊού κρατά μακριά από το νησί μας τους Χιώτες Ομογενείς όπως ανέφερε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Πρόεδρος της τοπικής Ένωσής τους, Παντελής Μπουρνιάς.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ούτε πτήσεις, ενώ μπορεί εμείς εδώ στην Ελλάδα, λόγω των μέτρων που έλαβε έγκαιρα η κυβέρνηση να περιορίσαμε την μετάδοση του κορωνοϊού, αυτό όμως δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες, όπως η Αμερική. Μιλάω με φίλους, όχι μόνο στην Αμερική αλλά και αλλού και υπάρχει ο φόβος του κορωνοϊού. Η ψυχολογία είναι αρνητική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παντελής Μπουρνιάς, λέγοντας ότι όσοι είχαν προγραμματίσει ταξίδι το έχουν ακυρώσει.

Ο ίδιος ωστόσο έκλεισε την αναφορά του με μια νότα αισιοδοξίας, πιστεύοντας ότι αν ανοίξουν οι πτήσεις διεθνώς Αμερική - Ευρώπη, όπως συζητείται κι αν υπάρχουν θετικές εξελίξεις στον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού, τότε θα υπερισχύσει η αγάπη για την πατρίδα και μετά τον Ιούλη οι ομογενείς θα θελήσουν να έρθουν στο νησί, απολαμβάνοντας ένα ασφαλές περιβάλλον, που τουλάχιστον στην παρούσα φάση, κατάφερε να έχει η χώρα μας, έναντι του covid 19.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/08/2020 - 16:54

Ως γνωστόν η  Ένωση Ομογενών Χίου διοργάνωσε με επιτυχία ημερήσια εκδρομή στα Ψαρά το Σάββατο 1η Αυγούστου προς ενίσχυση του τοπικού Τουρισμού. 

Μια σειρά από δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν όπως επίσκεψη στο Μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τον Άγιο Νικόλαο, κ.α

Παρουσία του Δημάρχου Ψαρών κ. Κων/νου Βρατσάνου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση – ομιλία από τον Πρόεδρο της Ένωσης, για θέματα πολιτογράφησης, διαβατηρίων, συντάξεων και επιδόματος στους Αμερικανούς Ομογενείς κατοίκους των Ψαρών κατά την οποία αρκετοί Ψαριανοί ομογενείς εξυπηρετήθηκαν δεδομένης της ευκαιρίας. Στην ίδια εκδήλωση ο Δήμαρχος, κ. Κων/νος Βρατσάνος, συνεχάρη την Ένωση Ομογενών Χίου για την παρουσία της στα Ψαρά και  παρέδωσε στον Πρόεδρο της Ένωσης Ομογενών, κ. Παντελή Μπουρνιά, τιμητική πλακέτα και τη σημαία της Ηρωικής Νήσου των Ψαρών. Επίσης η κα Άντζελα Μαρίνου έλαβε ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΕΠΑΙΝΟ από την Ένωση Ομογενών Χίου για την εθελοντική προσφορά της στους Αμερικανούς Ομογενείς των Ψαρών με καθοδήγηση από την Ένωση Ομογενών Χίου. Ήταν ιδιαίτερη τιμή που στην εκδρομή συμμετείχε ο ακαδημαϊκός - διαστημικός επιστήμονας Δρ. Σταμάτιος Κριμιζής. Επίσης με πρωτοβουλία του κ. Δήμη Μυλωνάδη φυτεύτηκε μια μανταρινιά στον προαύλιο χώρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων προκειμένου να υπάρχει ακόμη ένας  λόγος για μελλοντικές επισκέψεις.